Hlavní obsah

Tajemství hlubin moře poodhaluje výstava v nákupním centru Arkády v Praze

Novinky, Ivana Kvasnicová

Jedinečná výstava nazvaná V zajetí moře v nákupním centru Arkády v Praze na Pankráci představuje živou faunu z hlubin moří a oceánů.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

Výstava je k zhlédnutí v nákupním centru od 2. do 20. dubna. Celkem 7 modulů a akvárií s vodními živočichy a 20 interaktivními exponáty představuje  živou faunu z hlubin moří a oceánů.

Těšit se lze například na různé druhy mořských ryb, krabů i hvězdic v akváriích, ale také na podmořskou sopku, kde formou hry si sami navodíte její aktivaci, nebo puzzle, kde si vyzkoušíte simulaci postupu moře a pevniny v průběhu posledních 250 miliónů let.

Komentované prohlídky provádí chovatel z Mořského světa v Praze (na Výstavišti), kde je od roku 2002 založena celá stálá expozice podmořského světa.

V této expozici nahlédnete i do korálových útesů v korálové jeskyni. Seznámíte se s životem žraloků v obří nádrži s mořskou solí, kde je i speciální osvětlení simulující sluneční paprsky i svit měsíce. V průhledové nádrži se sladkou vodou našly domov převážně ryby z Jižní Ameriky - jmenujme např. vrubozubce, arowany či plodožravé piraně.

Výstava do hlubin moří a oceánů v nákupním centru je provázena komentovanými prohlídkami každý den vždy v 16, 17 a 18 hodin a pro školy v 9, 10 a 11 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám