Hlavní obsah

Táborové léto ještě nekončí

Novinky, Eva Jenčíková

Dům dětí a mládeže v Týništi nad Orlicí přichystal na letošní léto celkem 10 táborů, v jejichž průběhu se vystřídá téměř 300 účastníků. Kromě místních tradičních sluníčkových táborů, které se konají přímo v budově DDM a děti zde mohou celý týden spát, se uskutečnily také tábory v blízkém i dalekém okolí.

Foto: Eva Jenčíková

Na cyklotáboře jsme se podívali i na rychnovskou Studánku.

Článek

Hned první tři dny prázdnin mohly děti z Týniště i z okolí využít nabídky výtvarného tvoření na třídenní akci s názvem Výtvarná smršť - batikovali jsme, tvořili z Fima, malovali částmi těla nebo si hráli na piráty. Děti si odnesly zkušenosti s novými technikami a v neposlední řadě také hromadu vlastních originálních výrobků. 

V termínu 1. - 8. července se vydali další táborníci do Krkonoš, do Sedmidolí, kde se jim otevřela říše Amanite, kterou střežily tajemné houby. Kromě setkání s hadovkou, chorošem, pindrušemi či muchomůrkou si děti užívaly krásnou přírodu, výlety po okolí, tábornické dovednosti a rukodělné činnosti. A při tom všem účastníci stihli i dva celodenní výlety.

V pátek 3. července vyrazili k prameni Labe a ušli celých 18 km. A týdenní pobyt zakončili 14kilometrovým výletem k Čertově strouze. Nohy bolely, ale překrásná příroda a výhledy všude kolem za to stály. Všichni si užili spoustu legrace, her, krásného prostředí, skvělého jídla, možná až příliš teplého počasí, sluníčka a kamarádů.

Tábor „Byl jednou jeden život“ proběhl jako jeden z prvních letošních táborů v termínu 5. - 10. července přímo v budově DDM. První den se děti potkaly s Mozkem, který je doprovázel po celý tábor. První den všichni prošli těžkými úkoly a získali všechny kosti. Dále účastníci lepili na kostlivce svaly, seznámili se se všemi smysly a vyzkoušeli jaké je to je nemít. Orgány, první pomoc ani krvinky nemohly na našem táboře chybět. Za celý týden děti úspěšně prošly celým lidským tělem a překonaly všechny viry, které jim stály v cestě. 

Poprvé jsme letos vyrazili na putovní cyklistický tábor. V termínu 12. -  17. července vyrazilo 15 dětí a 5 vedoucích po východních Čechách. Cesta prověřila nejen fyzickou připravenost, ale také samostatnost, tábornické dovednosti a ochotu pomoct.

Celý týden jsme zvládli bez větších technických problémů a po téměř 200 km se dostali zpět do Týniště. Podvečerní hry a nocleh jsme měli zařízené cestou u spřátelených organizací, takže chceme touto cestou poděkovat VK Kvasiny, Sokolu Žamberk a DDM Holice za vstřícnost a ochotu se kterou nás na jednotlivých místech ubytovali.

Táborové léto se překulilo do druhé poloviny a spoustu zážitků a nových kamarádů na děti ještě čeká.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám