Hlavní obsah

Symbolické zazvonění rozsvítilo v Ostravě vánoční strom

Novinky, Josef Zajíc

Sváteční výzdoba a vánoční strom se na ostravském Prokešově náměstí rozzářil v sobotu 30. listopadu v 18.00 hodin, kdy společným zacinkáním na zvonky ji rozsvítili návštěvníci spolu s primátorem Tomášem Macurou. Již od 16 hodin náměstí ožilo bohatým programem.

Foto: Josef Zajíc

Primátor města Ostravy Tomáš Macura, návštěvníky na Prokešově náměstí pozdravil a pak společným zazvoněním na zvonečky rozsvítili vánoční strom.

Článek

V jeho rámci se rodiče s dětmi zúčastňovali kreativních dílniček a také se pobavili divadelním pohádkovým představením. Výjimečně až do 19 hodin mohli návštěvníci vyjet na radniční věž do výšky 73 metrů a potěšit se pohledy na Ostravu za měsíčního svitu.

Také letos, den před adventní nedělí, byla připravena Ježíškovská pošta. Děti si mohly na korespondenční lístek, třeba i prostřednictvím rodičů, napsat přání Ježíškovi. Korespondenční lístek dojde do Božího Daru a tam již všechno Ježíšek zařídí.

Tři andělé zdravili diváky a rozdávali jim kouzelná andělská peříčka. Atmosféra na Prokešově náměstí byla prodchnuta zpěvem vánočních koled. Přesně v 18 hodin pozdravil návštěvníky primátor města Ostravy Tomáš Macura a na společný pokyn všichni třikrát zacinkali a rozsvítil se desetimetrový krásný vánoční strom a celá vánoční výzdoba. Náměstí se rozzářilo a program pokračoval.

Největším lákadlem byla provazochodecká dechberoucí andělská show ve výšce 30 metrů nad náměstím. Andělský provazochodec několikrát prošel na laně nad diváky, prováděl neskutečné kousky a ještě stačil divákům  rozhazovat kouzelná andělská peříčka.

Na náměstí si ve stáncích mohli návštěvníci zakoupit vánoční výrobky z chráněných dílen a posilnit se u stánků s horkou čokoládou, punčem, kávou a drobným občerstvením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám