Hlavní obsah

Symbolické zazvonění rozsvítilo v Klatovech vánoční strom. Podívat se přišlo několik tisíc lidí

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Sváteční výzdoba a vánoční strom se na klatovském náměstí rozzářil v pátek v podvečer 29. listopadu v 18 hodin, kdy společným zacinkáním na zvonečky ji rozsvítili návštěvníci spolu se starostou Rudolfem Salvetrem a plzeňským biskupem Tomášem Holubem. Podívat se přišlo několik tisíc lidí.

Foto: Hana Jakubčíková Sádlíková

V Klatovech slavnostně rozsvítili vánoční strom. Zprava starosta města Mgr. Rudolf Salvetr a plzeňský biskup Mons.ThLic. Tomáš Holub, Th.D.

Článek

Účast byla letos rekordní, zaplněna byla nejen horní polovina náměstí, ale ze značné části i dolní.

Akci pořádá Městské kulturní středisko Klatovy pod vedením ředitelky Ing. Věry Schmidové.

Zpěv vánočních písní

Tradiční akce s kulturním programem v 17.45 hodin odstartovala vystoupením pěveckého sboru Berušky ze ZŠ Čapkova Klatovy pod vedením učitelky Mgr. Dany Martinkové. Děti zazpívaly tradiční české vánoční písně.

Pár minut před 18. hodinou pozdravil návštěvníky starosta města Mgr. Rudolf Salvetr a také plzeňský biskup Mons. ThLic. Tomáš Holub, Th.D., kteří popřáli všem občanům Klatov nádherné prožití Adventu i následujících vánočních svátků. Starosta pozval také všechny na adventní akce, jichž se v Klatovech bude konat celá řada.

Potom na společný pokyn všichni zacinkali na zvonečky a rozsvítil se patnáctimetrový vánoční strom a spolu s ním i celá vánoční výzdoba. Náměstí se rozzářilo a kulturní program pokračoval.

Nový dřevěný betlém

Město Klatovy přichystalo pro své spoluobčany překvapení v podobě zbrusu nové vánoční výzdoby i nového dřevěného betlému, který můžete vidět pod vánočním stromem na klatovském náměstí.

Technické služby města Klatov pořídily kompletně nové osvětlení pro vánoční strom. Dalšími novinkami jsou nasvícení Černé věže, nasvícení stromu ve Vrchlického sadech u okrouhlice a nasvícení stromu u jezuitského refektáře.

Poslední a největší novinkou je dřevěný betlém z dílny klatovského řezbáře Petra Štýse.

Celkové náklady na novou vánoční výzdobu města byly zhruba půl milionu korun.

Betlém však ještě není kompletní. Na jeho rozšíření budou použity finance získané na 9. klatovském klášterním bazaru, který se bude konat v sobotu 14. prosince od  9.00 do 13.00 hodin před dominikánským klášterem.

Reklama

Výběr článků

Načítám