Hlavní obsah

Sylvie Vašinová se vrací se svými obrazy do knihovny v Komárově

Novinky, Jiří Smutný

Knihovna Jiřího Mahena v Brně, pobočka Komárov, Černovická 2b, nabízí čtenářům a návštěvníkům výstavu obrazů Sylvie Vašinové Byly časy, byly, ale nějak sa minuly. Pamětníci si vzpomenou, že tato autorka neprezentuje svoje práce v Komárově poprvé.

Foto: Sylvie Vašinová
Článek

Sylvie Vašinová se kreslením a malováním zabývá od dětství. Přesto se tato činnost nestala jejím povoláním (je inženýrkou v oboru elektro), ale „pouze“ koníčkem.

Výtvarné vzdělání nabyla především u akademického malíře Petra Skácela a u profesorky Helgy Heindlové. I nyní tříbí různé techniky a témata malby ve Výtvarné škole Aleše Chalupy. Pokud jde o techniky, používá především akrylové a olejové barvy, enkaustiku a kolorovanou perokresbu.

Svoje práce veřejně prezentuje od roku 1983, kdy měla svoji první výstavu v Brně. Vystavuje hlavně v knihovnách, společenských centrech, kavárnách, klubech a kulturních domech na jižní Moravě. V zahraničí její práce viděli v Nizozemsku, Francii, Rakousku, Švédsku a Velké Británii.

Její současná výstava je v celkovém pořadí 46. samostatná. Přístupná je vždy v pondělí od 13.00 do 18.00 hodin a ve středu od 10.00 do 13.00 a od 13.00 do 18.00 hodin. Potrvá do 28. června.

Reklama

Výběr článků

Načítám