Hlavní obsah

Swing v brněnské vile Löw-Beer

Novinky, Petra Svobodová

V sobotu 30. července od 18 hodin zahradu vily Löw-Beer v Brně rozezní chytlavé swingové melodie orchestru Melody Gentlemen.

Foto: Muzeum Brněnska

Koncert Melody Gentlemen

Článek

V zahradě secesní vily Löw-Beer se uskuteční koncert Karla Hegnera a orchestru Melody Gentlemen. Základ repertoáru tvoří československé swingové evergreeny z 30. a 40. let minulého století, slavné filmové melodie i taneční šlágry té doby. 

Svým hudebním projevem, nástrojovým obsazením i celkovým stylem se Melody Gentlemen přibližují populárním prvorepublikovým orchestrům, jakými byli například Dvorského Melody Boys. Vystoupení je sestavené z prvorepublikových filmových melodií a tanečních šlágrů, jejichž interprety byly známé filmové i pěvecké hvězdy té doby - Oldřich Nový, Vlasta Burian, Hana Vítová, R. A. Dvorský, Inka Zemánková a další.  

Vstupenky na sezení jsou téměř vyprodány, a proto organizátoři – Úřad Městské části Brno-sever a Muzeum Brněnska – přistoupili k vydání vstupenek na stání. Každý si s sebou může přinést vlastní deku nebo rybářskou stoličku (bez kovových nožiček) a vychutnat si koncert z trávníku. Vstupenka na stání činí 50 Kč a je k dostání na pokladně vily Löw-Beer v otvírací době a v KS Omega.  

Návštěvníci koncertu si mohou užít atmosféru v areálu vily Löw-Beer, navštívit výstavu Poznej světové nehmotné dědictví Chorvatska a České republiky v komorní galerii Celnice či se občerstvit ve stylové kavárně. Prohlídka vily s expozicí není součástí programu.

Muzeum Brněnska spravuje Muzeum ve Šlapanicích, Muzeum v Ivančicích, Podhorácké muzeum, Památník písemnictví na Moravě, Památník Mohyla míru a jeho nejnovější pobočkou je Vila Löw-Beer v Brně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám