Hlavní obsah

Svůj svátek děti oslaví i ve společnosti parních lokomotiv

Novinky, Jiří Cysař

V sobotu 31. května budou moci děti oslavit svůj dětský den již s předstihem a to ve společnosti parních lokomotiv a také je přijde navštívit Hurvínek a Karkulka. Prvně jmenovaný je historický motoráček a Karkulka je motorová lokomotiva. Vše na nádraží Praha-Braník.

Foto: Jiří Cysař

Lokomotiva na akci - Čtyřkolák

Článek

Ráno je odveze z Prahy-hlavního nádraží nový motorový vlak Reginova a to už 8:44 na místo akce do Prahy-Braníka. Nebo mohou s rodiči přijít přímo do Braníka a užít si program - na prvním nástupišti vlevo bude předváděna technika hasičů SŽDC.

Celá akce je rozprostřena po celém nádraží v Braníku a to tak, že z druhé kolej vlevo bude pravidelně odjíždět na krátkou projížďku modernizované soupravy Regionova na Most inteligence a uprostřed bude výstava současných lokomotiv ČD.

Na první koleji vlevo bude k vidění jízda na šlapací drezíně, uprostřed stylové občerstvení v historickém železničním voze, vpravo nákladní vůz jako pódium s programem Domu dětí a mládeže.

Historické vozidla zde zastupují parní lokomotivy Čtyřkolák a motorová lokomotiva Karkulka a motoráček Hurvínek. Jejich odjezdy budou rozděleny takto: vpravo odjezdy a příjezdy historického motoráčku M 131 Hurvínek (bude také jezdit zdarma v obvodu nádraží). Asi největší atrakcí budou pravidelné jízdy parního vlaku na trati Praha-Braník – Praha-Modřany zastávka a zpět. Což bude na třetí koleji vlevo.

Celá akce se uskuteční za běžného provozu a tak bude nutné dodržovat pokyny organizátorů a pozorně sledovat příjezdy a odjezdy vlaků.

Reklama

Výběr článků

Načítám