Hlavní obsah

Světoznámí The Umbilical Brothers dnes v Divadle Bolka Polívky

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Divadlo Bolka Polívky zahájilo včera svou jubilejní 25. sezónu. Bude zajímavá a přinese i novinky. V úterý 12. září je na programu zvlášť atraktivní nabídka – The Umbilical Brothers z Austrálie.

Foto: Program DBP

Plakát Umbilical Brothers

Článek

Vystoupení dua ve složení David Collins a Shane Dundas by si neměl nechat ujít žádný, kdo má rád originální, strhující komiku. Duo už léta ohromuje diváky po celém světě mimořádnými hlasovými a pohybovými dovednostmi. V jedinečných vystoupeních kombinuje pantomimu s dialogy, využívá principy grotesky, loutky i stand-up.

Dvojice vystupovala dosud ve třiceti sedmi zemích světa, hrála i před anglickou královnou, na Brodwayi uváděla celý rok svou debutovou divadelní show Thwak! Ta přinesla nominaci na cenu New York Drama Desk. V Austrálii to byla cena Helpann Award (australská obdoba Cen Tony, které jsou v USA považovány za nejvyšší ocenění v divadelní oblasti) za komediální vystoupení roku. Časopis Entertainment Weekly zařadil Umbilical Brothers do žebříčku „100 nejkreativnějších lidí v zábavním průmyslu“. 

„Představení The Umbilical Brothers, které uvádíme v rámci programové linie Nonverbálního divadla, bude jakýmsi best of výběrem z jejich poslední tvorby, která je jen obtížně srovnatelná s tvorbou tuzemských souborů a naše diváky určitě nadchne stejně jako všude jinde ve světě," říká ředitel divadla Ondřej Chalupský a upozorňuje současně, že není třeba „mít obavy z jazykové bariéry, mluveného slova se používá v představení opravdu minimum.

Po úspěchu letní scény na Biskupském dvoře vstupuje DBP ostrým startem do nové sezóny. Těšit se možno nejen na osvědčené „hostující soubory" ale také na zajímavé premiéry domácí scény i dramaturgii, která žánrově obohatí i "jiným proudem" tradiční hlavní programovou osu. To si jistě zaslouží zvláštní, samostatnou pozornost.

Opomenout nelze také fakt, že prostředí scény se postupně viditelně lepší a odívá do slušivějšího „hávu“. Zlepšuje se technický stav i vzhled vnitřních prostor budovy, ve které divadlo sídlí. Díky náleží městu i kraji, které v posledních letech věnují i tomuto, také jejich divadlu, potřebnou pomoc a pochopení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám