Hlavní obsah

Světový den boje proti AIDS: Teplicemi jezdil speciálně vyzdobený autobus

Novinky, Jiří Herlitze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V pátek 1. prosince uspořádala Místní skupina Českého červeného kříže Novosedlice, Dubí, Proboštov akci ke Světovému dni boje proti AIDS.

Foto: Martin Hájek
Článek

Zástupci MS ČČK NDP se mezi druhou a pátou odpolední hodinu několikrát projeli po Teplicích. Ve speciálně vyzdobeném autobuse linky 105, na trase Řetenice, Tolstého - Šanov II, rozdávali cestujícím prezervativy a letáčky s poučením o převenci před nakažením virem HIV a za 20 Kč nabízeli ke koupi červenou stužku.

Prodej stužek se odehrával v rámci veřejné sbírky Červená stužka, pořádané Českou společností AIDS pomoc, s.r.o. Červená stužka je symbolem solidarity s HIV pozitivními lidmi. Celkem se tímto autobusem projelo kolem stovky lidí. K vidění byly i růžové kondomy, což jsou maskoti HIV prevence od MS ČČK NDP.

Autobus jezdil pro cestující zdarma, za což patří poděkování teplické Arrivě. Děkujeme všem, kteří se zúčastnili a přispěli.

Další fotografie a videa jsou k dispozici na facebooku MS ČČK NDP.

Reklama

Výběr článků

Načítám