Hlavní obsah

Světlá nad Sázavou ožije hokejbalem. Řítí se do ní víc než sto hokejbalistů Hostivaře

Novinky, Ondřej Novák

Pražská Hostivař patří už pár let k největším hokejbalovým klubům v České republice a její mládež se pravidelně účastní finálních turnajů v mistrovských soutěžích. Hokejbalisté hostivařského klubu za to vděčí zcela jistě i tradičním letním kempům, které patří k největším svého druhu.

Foto: Ondřej Novák

Šatna nejstarší kategorie Hostivaře

Článek

Klub z Prahy, který se mládeži věnuje od těch nejmenších kategorií, vyšle v polovině srpna do Světlé nad Sázavou více než stovku nadějných hokejbalistů v několika věkových kategoriích. Město tak doslova ožije hokejbalem, tedy sportem, který vznikl z dřívějších, v každém městě tradičních soubojů na asfaltových pláccích. 

Ty dnes ale povětšinou zejí prázdnotou a aktivní mládež je odkázána výhradně na organizovanou podobu tohoto stále mladého sportu, v němž před několika týdny získala reprezentace do 20 let titul mistrů světa.

Hostivař je jedním z šesti pražských hokejbalových klubů, pracujících s mládeží. Její letní kempy jsou stále oblíbenější a specifické především v tom, že propojují nejmenší věkové kategorie s těmi nejstaršími. Ve sportovním klubu tak panuje rodinná atmosféra, která podle mnohých nemá jinde obdoby.

Spolu s mládeží přijede do Světlé nad Sázavou 12. srpna i široký realizační tým Hostivaře, který v přípravě využívá stále více moderních trendů, známých spíše z ledního hokeje nebo florbalu. Hlavním místem tohoto šestidenního kempu bude zcela logicky především zimní stadion ve sportovním areálu Pěšinky, který hokejbalistům Hostivaře nabízí vše potřebné. Připomeňme, že v posledních letech se na tomto stadionu uskutečnili i některé z finálových akcí dorosteneckých soutěží, pod hlavičkou Českomoravského svazu hokejbalu.

Hokejbalová Hostivař naplní Světlou nad Sázavou v týdnu od 12. do 18.srpna. Pakliže chcete vidět, jak dnes vypadá příprava ve sportu, který jste možná i vy před lety "mydlili" na asfaltovém plácku za domem, dorazte v těchto dnech na tribunu zimního stadionu Pěšinky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám