Hlavní obsah

Světelné mosty Antonína Gavlase jsou k vidění v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Galerii Infinity café v Ostravě, která byla nově otevřena 22. 6., je k vidění výstava Světelné mosty výtvarníka, malíře, sochaře a fotografa Antonína Gavlase.

Foto: Josef Zajíc

Světelné mosty Antonína Gavlase. Galerie Infinity café 18.9.2012

Článek

Výstava Světelné mosty byla zpřístupněna v úterý 18. září v 18 hodin v Ostravě.  Téměř nová Galerie Infinity café, která byla byla otevřena 22. června, nyní hostí díla výtvarníka, malíře, grafika, sochaře a fotografa Antonína Gavlase.

Dílo Antonína Gavlase je rozsáhlé a zabírá téměř všechny obory výtvarného umění. Na výstavě může návštěvník zhlédnout jeho nádherné velkoplošné fotografické koláže, které hýří pastelovými barvami. Jsou zářivé a optimistické. Při prvním pohledu vyjadřují kladné emoce.

Najdeme zde i obrazy tvořené dávnou malířskou technikou eukanistiky, při které malíř nanáší na plochu roztavené barevné pasty z včelího vosku a vytváří téměř reliéfně modelované obrazy. U Antonína Gavlase jsou charakteristické svými sytými barvami a snovými obsahy.

Antonín Gavlas je i aktivní organizátor malířských a sochařských sympozií. Velmi úspěšné bylo mezinárodní sympozium Beskydské léto 2012 v obci Čeladná v Moravskoslezkém kraji, které se konalo od 12. do 25. srpna 2012.

Galerie Infinity café sídlí v centru Ostravy za divadlem Jiřího Myrona na ulici Čs. Legií č. 1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám