Hlavní obsah

Svatováclavská slavnost na zámku Dobříš nabídne program dětem, dospělým i milovníkům umění

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 16. září se na zámku Dobříš odehraje tradiční Svatováclavská slavnost, kterou již po sedmnácté vyvrcholí letní turistická sezóna. Od deseti hodin se návštěvníci mohou těšit na bohatý program v celém areálu zámku i ve francouzském parku.

Foto: Archiv zámku Dobříš

V průběhu Svatováclavské slavnosti zhlédnou návštěvníci výstavu o historii a současnosti firmy Colloredo-Mannsfeld spol. s r. o.

Článek

V zámeckých komnatách budou po celý den probíhat kostýmované prohlídky, při kterých návštěvníci zhlédnou v hostinské části zámku výstavu historických kol.

V celé expozici se jim představí žáci ZUŠ Dobříš s rozličnými hudebními vystoupeními a v polovině prohlídky se všichni podívají do půdních prostor na strašidelné Dobříšské přízraky, kde se dozvědí zajímavosti o místních legendách. Na závěr prohlídky dostanou děti sladkou pozornost a dospělí se osvěží třetinkou piva Staropramen.

„Program bude probíhat také na nádvoří zámku, které zaplní pekaři, cukráři, šperkaři, skláři či kovář se svými výrobky. K dispozici bude také stánek s vínem z jižní Moravy či s rybími pochoutkami ze sádek Colloredo-Mannsfeld Dobříš a také malování na obličej pro děti,“ informovala Tereza Vyhlasová ze zámku Dobříš.

Ve francouzském parku čeká na děti miniškolička, práskání bičem, šermířské a sokolnické ukázky a každou celou hodinu se odvážní zájemci vypraví hledat zámecký poklad do pivovarských sklepů z 18. století. Odpoledne potěší děti pohádkové postavičky s různými soutěžemi.

Na své si při Svatováclavské slavnosti přijdou i milovníci umění – celý den bude zpřístupněna výstava akademické malířky Xénie Hoffmeisterové „Boty, bubáci a zajíci“ v Galerii JCM a také expozice o historii a současnosti firmy Colloredo-Mannsfeld spol. s r. o. v zámecké konírně, která bude přichystána exkluzivně v rámci Svatováclavské slavnosti.

Hlavní program 17. Svatováclavské slavnosti na zámku Dobříš se uskuteční v sobotu 16. září od 10 do 16 hodin. Plné vstupné na slavnost je 180 Kč, snížené 100 Kč a rodiny s dětmi zaplatí 420 Kč. Zájemci o vstup pouze do francouzského parku zaplatí 120 Kč, snížené vstupné činí 80 Kč a rodinné vstupné 290 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám