Hlavní obsah

Svatojánské slavnosti v Toulcově dvoře budou oslavou bylin

Novinky, Ivana Kvasnicová

Svatojánské slavnosti, které 23. června od 10 do 18 hodin bude hostit Toulcův dvůr v Praze 10, budou oslavou bylin. Bylinky se po staletí používaly jako léky i koření, pro výrobu likérů, mastí, na podporu imunity. A právě na sv. Jana prý mají největší sílu.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

Na svatojánských slavnostech se setkají lidé, kteří se v bylinkách vyznají, umí je pěstovat, vyrobit z nich masti, tinktury, sirupy, oleje, mastičky, gely či čaje a rádi se s vámi o své zkušenosti podělí. Účast přislíbila i Hana Synková, autorka knihy Koření proti choření. 

K nakoupení zde budou čerstvé byliny, čaje a masti z bylin. Kutily potěší tvořivé dílničky, kteří si mohou vyrobit výrobky z bylin jako v dobách našich babiček používané škapulíře, přáníčka, obrázky malované bylinkami aj. Nebude chybět ani přírodní lékárna nebo kouzelná zahrádka, soutěž o ceny a kvíz.

Součástí akce bude i výstava  jedovatých rostlin, která návštěvníky seznámí s tím, že květy a plody jsou nejen krásné, ale i zdraví nebezpečné.

Při slavnostech bude k dispozici i biotrh, který nabídne certifikované produkty ekologického zemědělství od sedláků z okolí.

Reklama

Výběr článků

Načítám