Hlavní obsah

Svatojánské slavnosti bylin nabídne Vlčí Hora v Českém Švýcarsku

Novinky, Gabriela Středová

Již jedenáctý ročník Svatojánských slavností bylin se bude konat na Vlčí Hoře v malebném Českém Švýcarsku. Tradiční oslava letního slunovratu odstartuje večerním rituálem svěcení věnce v pátek 19. června. Pokračovat bude v sobotu bohatým programem - přednáškami, divadlem, hudbou a tvůrčími dílnami.

Foto: Občanské sdružení Nobilis Tilia

Svatojánské slavnosti bylin na Vlčí Hoře loni přilákaly přes 3 tisíce návštěvníků. Velký zájem je o komentované prohlídky permakulturní zahrady.

Článek

Těšit se tak můžete na vystoupení hudebního dua Josef Šponiar a Kuba Čapka, česko-norského ethnojazzového tria Deshane – či na divadelní představení O třech kůzlátkách a pohádku Datlování. Pravidelně se také budou konat komentované prohlídky bylinkové permakulturní zahrádky, vyzkoušet si můžete třeba laboratoř v přírodě, zkusit zručnost v některých dílničkách či si dopřát voňavou masáž.

V cyklu Přednášky pod jasanem letos vystoupí známý astrolog Milan Gelnar s přednáškou Od astrologie přes Hvězdnou cestu k focení aury a měření čaker. Karel Kříž se ve svém povídání zaměří na tajemství a sílu slova. Vojtěch Hajný se podělí o informace a novinky v oblasti biofarmaření. Lékař Jan Miklánek pohovoří o psychosomatické medicíně pro každého a Pavla Štěpničková nabídne návody, jak léčit toxické myšlenky.

Nechte se také zlákat k výletům do okolí – například na nedalekou rozhlednu na Vlčí Hoře, zdatnější turisté se mohou vydat na zříceninu hradu Krásný Buk či po Köglerově naučné stezce, která mapuje zdejší geologický vývoj. Víte, že je to nejstarší naučná stezka u nás?

Svatojánské slavnosti bylin pořádá Občanské sdružení Nobilis Tilia. Svatojánské slavnosti bylin se budou konat v areálu společnosti Nobilis Tilia, který najdete nedaleko městečka Krásná Lípa, v obci Vlčí Hora. Loňský ročník navštívilo přes tři tisíce lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám