Hlavní obsah

Svátky skla aneb Tavení skla dřevem

Novinky, Martin Fletcher

Pátého srpna se v Deštném v Orlických horách v odpoledních hodinách slavnostně zahájí již XXV. ročník oblíbených Svátků skla pod názvem: Tavení skla dřevem. Akce potrvá až do neděle 7. srpna kdy proběhne slavnostní dražba skleněných výtvorů.

Foto: Martin Fletcher
Článek

V pátek 5. srpna se v 16:00 hodin uskuteční slavnostní zahájení celé akce, o které se postará nejen starostka místní obce Alena Křížová a ředitel Muzea zimních sportů, turistiky a řemesel také z Deštného v Orlických horách Bohumír Dragoun, ale další zajímaví a vzácní hosté.

Po úvodním zahájení jistě nebude nic bránit tomu, aby mistři skláři se svou váženou paní pecí Magdalénou předvedli své dovednosti a umění. Všude v celém areálu okolo muzea kde se akce koná, budou k dispozici doprovodné stánky, v nichž bude možné si zakoupit mnoho krásných výrobků nejen ze skla, ale také něco dobrého k snědku a uhašení žízně. V 18:00 hodin pak čeká na účastníky akce a mistry skláře podvečerní koncert, jehož aktéři budou překvapením.

V sobotu 6. srpna bude od 9:00 hodin pokračovat foukání a tvarování skla u pece Magdalena a to až do vyčerpání skloviny, během dne bude možné shlédnout ukázky dalších sklářských technologií. O doprovodný program bude postaráno od 17:00 hodin, kdy se svým vážně nevážným představením vystoupí mužoreti Artroza, po jejich vystoupení přijde na řadu módní přehlídka šperků nejen ze skla. Tím bude sobotní program vyčerpán.

Neděle 8. srpna bude již tradičně patřit od 10:00 hod. dražbě skleněných výrobků z XXV. ročníku tavení skla dřevem a je každý rok vskutku co dražit i ceny se šplhají do zajímavých výšin, součástí dražby bude také tombola. Tombolou a posledním vydraženým skleněným výrobkem celá akce skončí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám