Hlavní obsah

Svátek dýní v Arboretu Nový Dvůr

Novinky, Květa Gebauerová

V Arboretu Nový Dvůr se již na tento víkend připravuje tradiční podzimní akce. S blížícím se obdobím dušiček přichází i zejména u dětí oblíbené zdobení dýní – Vyřež/š si svou dýni, letos na téma Říše zvířat.

Foto: Květa Gebauerová

Dýně zdobící Aboretum Nový Dvůr letos na sebe vezmou podobu zvířat. Foto: archiv SZM

Článek

Dýně, patisony a tykve nejrůznějších velikostí, tvarů i barev budou přichystány pro návštěvníky novodvorského Arboreta (Nový Dvůr je místní část obce Stěbořice na Opavsku) o víkendu 19. a 20. října, vždy od 14.00 hodin.

Z připravené zeleniny si mohou vyřezat originální ozdobu podle své fantazie. Co nezmůže nůž, to doplní listy, větvičky a další přírodniny, které budou k dispozici pro dotvoření dokonalého díla. Inspirací pro ty, kteří by se nemohli rozhodnout, se pak mohou stát výtvory žáků opavských základních škol, které budou rozmístěny v areálu Arboreta.

Pro mlsné jazýčky budou připraveny sladké i slané dýňové speciality a ochutnat mohou návštěvníci také regionální potraviny. Kdo vydrží až do večerních hodin, může si užít neopakovatelnou dušičkovou atmosféru s dýňovými lampami, svícemi, loučemi a lampiony.

V neděli 20. října se akce rozroste také o oslavy Dne stromů. Pracovníci Arboreta přichystali dvě komentované prohlídky parku. Začátek je v 9.00 a 15.00 hodin, sraz u vstupní brány.

Reklama

Výběr článků

Načítám