Hlavní obsah

Šumperským Hafanem 2014 se stala kokršpanělka Jessie

Novinky, Vladimíra Krejčí

Titul Hafan 2014 vybojovala fenka anglického kokršpaněla Jessie Anety Fricové, která také vyhrála soutěž o nejposlušnějšího psa. Stříbro porota soutěže Šumperský Hafan přiřkla border kolii Alf, bronz fence zlatého retrívra Tixie. Nejroztomilejším hafanem se stal strafordširský bulteriér Stake.

Foto: Vladimíra Krejčí

Titul Hafan 2014 vybojovala fenka anglického kokršpaněla Jessie majitelky Anety Fricové, která také vyhrála soutěž o nejposlušnějšího psa.

Článek

„Na Šumperského Hafana jsem s Jessie vyrazila už potřetí. Poprvé jsme soutěžily v roce 2011. Jessie tehdy byly jen tři měsíce, ale zvítězila v soutěži psí krásy. O rok později už obsadila celkové druhé místo společně s border kolií Archie. Letos jsme s umístěním vůbec nepočítaly, o to větší bylo naše překvapení a radost,“ svěřila se Aneta Fricová majitelka vítězné fenky Jessie. 

Kokršpanělku Jessie Aneta dostala k desátým narozeninám, od té doby se jí věnuje každý den. Od šestého měsíce začala s Jessie cvičit poslušnost a psí dovednosti. Navštěvují spolu klub Agility v Temenici. Aneta si pochvaluje, že fenka je šikovná a že se rychle učí. 

Příznivci čtyřnohých přátel člověka se sešli v Pavlínině dvoře v neděli 22. června. Soutěžilo 25 psů, přihlíželo osm stovek diváků. Řada z nich dorazila i se svými čtyřnohými kamarády. Úspěch sklidila psí módní přehlídka, vystoupení mažoretek SANY i bluegrassové kapely My. Psovod Policie České republiky Jan Václavek předvedl výcvik služebních psů. Odpolednem provázela herečka a moderátorka Olga Kaštická. 

Zástupci šumperské městské policie převzali pamlsky pro psy, které předají provozovatelům psích útulků. Hráči a příznivci klubu amerického fotbalu Šumperk Dietos zakoupili opuštěným pejskům krmivo v hodnotě 2255 korun. Pozornost návštěvníků Pavlínina dvora vzbudila také prezentace projektu záchrany týraných španělských chrtů – galgů. 

Sedmý ročník Šumperského Hafana doplnila ochutnávka výrobků oceněných značkou Regionální potravina Olomouckého kraje. 

„Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství, jehož cílem je podpora malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Tato značka je známkou kvality,“ objasnila Lucie Hošková z Agrární komory Olomouckého kraje. 

Soutěž pokračuje výběrem Hafana Sympaťáka. Fotografie 25 přihlášených psů budou zveřejněny na webu sumpersko.net v úterý 24. června. Jméno vítěze organizátoři zveřejní 3. července. Cenu mu předají v pátek 4. července U Sovy v rámci Farmářských trhů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám