Hlavní obsah

Šumperskou inscenaci Rozmarné léto jsem miloval, říká Jiří Bartoň

Novinky, Robert Rohál

Pachatel se vrací na místo činu. Tak by se dal charakterizovat návrat herce Jiřího Bartoně do Šumperka. Před pár lety byl v šumperském divadle v angažmá. Nyní se sem vrací, aby 12. září zarecitoval v Muzeu Šumperk na vernisáži výtvarnice a básnířky Anny Szatmariové.

Foto: archiv Jiří Bartoň

Jiří Bartoň jako Antonín Důra v inscenaci Rozmarné léto.

Článek

Recitace a šanson. To je oblast, kde jste také doma…

A právě proto zazní na vernisáži obrazů Anny Szatmariové v mém podání i její básně, které jsou stejně tak křehké a něžné jako její obrazy.

V létě jste byl prý velice vytížený…?

Paralelně jsem točil ve dvou seriálech, v obou šlo o postavy vrahů. V seriálu Specialisté, v díle nazvaném Mrtvým se nic nedaruje, jsem hrál majitele galerie, který má kvůli vzácné sbírce obrazů na svědomí život člověka. Moje postava se jmenuje Tomáš Bohutínský a seriál natáčel mladý režisér Lukáš Hanulák. Současně s tím jsem jezdil do Bratislavy natáčet seriál Za sklom, kde jsem si zahrál pod vedením režiséra Roberta Švedy nájemného vraha škrtiče. Pak jsem natáčel ještě menší roli pana Kvasničky, zástupce farmaceutické firmy v seriálu Modrý kód, a to v režii Vojtěcha Moravce.

Vaší doménou je ale i divadlo a muzikál, objevil jste se během léta na jevišti?

V červenci jsem účinkoval na nádvoří mikulovského zámku, kde jsem hrál a zpíval hlavní roli v hudební inscenaci Leviatan brněnského uskupení Ensemble Opera Diversa. Režisérem byl Tomáš Studený. Pak jsem působil jako lektor herectví na uměleckém táboře agentury Ambrozia v Hradci Králové.

Co celovečerní film?

Rýsuje se mi natáčení ve dvou filmech. Ale protože zatím nemám v ruce smlouvu a protože jsem pověrčivý, nic bližšího zatím konkretizovat nebudu. Jsou tu i další nabídky a možnosti, ale zatím je brzo je zmiňovat.

Po čtyřech letech se vracíte, byť jen na skok, do Šumperku, kde jste byl v divadelním angažmá…

Působil jsem tu pět sezón a mojí poslední premiérou byla inscenace Rozmarné léto, kde jsem ztvárnil roli Antonína Důry. Tu inscenaci jsem miloval...

Reklama

Výběr článků

Načítám