Hlavní obsah

Sumci z Bezruče jsou již vyloveni

Novinky, Josef Zajíc

Nedělní výlov rybníka Bezruč u Jistebníka vyvrcholil vylovením tří mohutných sumců.

Foto: Josef Zajíc

Úsměvný pozdrav na závěr výlovu.

Článek

Pošmourné nedělní ráno postupně přilákalo diváky k závěrečnému výlovu rybníka Bezruč u Jistebníka. Pozorovali jsme náročnou a těžkou práci rybářů nejen při výlovu samotném, ale také při třídění ryb. Ryby do 2kg jsou násadové a budou na jaře opět vypuštěné do rybníka. Nad 2,5 kg jsou tržní ryby, které jdou následně do prodeje. Ryby postupně jako na tobogánu kloužou do různých nádob a pak do barelů na připraveném autě.

Tak to šlo celé dopoledne. Diváků, rodičů, dětí a fotografů přibývalo. Síť se postupně zužovala a ryb ubývalo.Tři velcí a mohutní sumci o sobě dávali postupně vědět. Při prvním pokusu si ten největší nedal říci a vyklouzl.

Po dvanácté hodině byl vyloven první velký sumec. Délka 190 cm. Po něm se v síti objevil menší mladý, dosahující délky 160 cm a předpokládané váhy 40 kg. Pak byl vyloven ten největší. Pravděpodobně Servác. Bránil se, ale nakonec se zklidnil a nechal se změřit. Délka 210cm a hmotnost okolo 60 kilogramů. Sumec byl na sebe hrdý, a tak se na závěr na nás ještě usmál a byl ponořen s ostatními do prostorné kádě. Sumci si prožijí podzim a zimu v dobrém prostředí sádek a na jaře budou opět vypuštěni do rybníka Bezruč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám