Hlavní obsah

Studentský portál Sokolská33.cz podpořil dárcovství krve

Novinky, Libuše Miarková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Webový portál studentů Ekonomické fakulty Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava Sokolská33.cz se zapojil do výzvy, kterou vyhlásilo Krevní centrum Fakultní nemocnice v Ostravě spolu s organizací IFMSA CZ (Mezinárodní federací asociací studentů medicíny).

Foto: Pavel Petr Vráblík

Tři úspěšní dárci krve.

Článek

Tým magazínu Sokolská33.cz vedený jeho šéfredaktorkou Anetou Teichmannovou několik týdnů vyzýval prostřednictvím svého webového portálu a sociálních sítí studenty a pedagogy, aby přišli 30. května darovat krev. „Akce jsme se ujali s nadšením a zapálením. Chtěli jsme podpořit dobrou věc,“ uvedla Aneta Teichmannová.

„Pomyslnou štafetu darování krve odstartovala 28. dubna Lékařská fakulta Ostravské univerzity, kterou pak následovali studenti z Přírodovědecké fakulty. Ekonomická fakulta akceptovala tuto výzvu jako první z řad vysokoškoláků VŠB-TUO. Potěšilo nás, že se do této iniciativy zapojili i pedagogové. Jsem pyšná na to, že se dostavila třicítka dobrovolných dárců krve, z nichž mnozí navštívili krevní centrum poprvé. Akci hodnotíme velmi pozitivně a jsme naprosto spokojení, že se to tak náramně povedlo. Podpořili jsme dobrou a smysluplnou věc, překonali sami sebe,“ dodala studentka oboru marketing a obchod, která je šéfredaktorkou portálu Sokolská33.cz od letošního března.

V redakčním týmu se rozhodli, že založí každoroční tradici darování krve s Ekonomickou fakultou. 

Reklama

Výběr článků

Načítám