Hlavní obsah

Studentky z ostravské Ekonomické fakulty uspěly v prestižní soutěži Manažer roku

Novinky, Libuše Miarková

Slavnostního vyhodnocení 24. ročníku osobnostní soutěže Manažer roku se na pražském Žofíně ve čtvrtek 20. dubna zúčastnily i tři studentky Ekonomické fakulty Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava.

Foto: Bára Žárová

Společné foto úspěšných studentek Ekonomické fakulty VŠB-TUO: Zleva Bára Žárová, Katarzyna Czerna a Kateřina Čeganová.

Článek

Katarzyna Czerna, Kateřina Čeganová a Bára Žárová ze severní Moravy obsadily první tři místa ve studentské vysokoškolské soutěži, která je již tradiční součástí vyhodnocení nejúspěšnějších manažerů a manažerek České republiky. Toto prestižní klání každoročně pořádá Svaz průmyslu a dopravy České republiky, Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů České republiky a Česká manažerská asociace. 

Tři vysokoškolačky z Ostravy, které se vzdělávají v prvním ročníku navazujícího magisterského studia v oboru Ekonomika podniku, setkání předních podnikatelů a dalších osobností inspirovalo. „Na Žofíně jsem se setkala s lidmi, kteří jsou díky své píli a vytrvalosti úspěšní. To je i můj sen a já jen doufám, že se mi to alespoň z poloviny povede jako oceněným manažerům,“ uvedla Bára Žárová.

Atmosféra slavnostní chvíle zanechala nezapomenutelný dojem také u Katarzyny Czerne. „Výhra je pro mě velkou ctí a vyznamenáním. Na pražském Žofíně jsem poznala špičkové osobnosti světa managementu. Jejich dynamickými a moderními přístupy i úspěchy se chci inspirovat v mé budoucí praxi,“ dodala vítězka soutěže.

Digitální společnost s rozumem 

Účastníci studentského klání psali esej na aktuální a velmi diskutované téma: Digitální společnost.

Například Katarzyna Czerna vyjádřila obavu, zda se moderní technologie nestanou monstrem, jehož ovládání se lidstvu vymkne z rukou. „Příběhů na tyto motivy je mnoho, ať už připomenu slavné „R. U. R.“ či kultovní „Matrix“nebo „Ex Machina“z moderní filmové tvorby,“ uvedla Katarzyna.

„Vraťme se k ideálům humanismu, odložme na chvíli tablety, smartphony a notebooky. Vytvářejme a udržujme vztahy s rodinou a přáteli, komunikujme, dávejme najevo své pocity. Žijme svůj reálný a skutečný život a k jeho zjednodušení využívejme vynálezů moderní technologie. Ponořujme se do virtuality, budujme v ní svůj druhý iluzorní svět, kde si můžeme od reality odpočinout. Nikdy ale nezapomínejme, že se jedná o nehmotnou a abstraktní iluzi, která nám nepomůže, ocitneme-li se v problémech. Digitální společnost vytvářejme proto s rozumem, s nohama na zemi, aby digičlověk vždy ovládal moderní technologii a ne moderní technologie jeho,“ zdůraznila Katarzyna Czerna.

Reklama

Výběr článků

Načítám