Hlavní obsah

Studenti hustopečského gymnázia objevovali literární múzy

Novinky, Věra Komoňová, Mgr.

Ve středu 16. března se na Gymnáziu T. G. Masaryka v Hustopečích uskutečnil seminář tvůrčího psaní. Vedly ho zkušené lektorky, které přijely z Rajhradu z Památníku písemnictví na Moravě.

Foto: Věra Komoňová, Mgr.

Studenti septimy

Článek

Žáci nižšího gymnázia – kvarty a studenti vyššího gymnázia – septimy měli možnost se seznámit s charakterem kurzů tvůrčího psaní. Během dvou 90 minutových bloků si všichni vyzkoušeli různé polohy psaní, oťukávali sami sebe, procvičovali svoji múzu a snažili se vytvářet krátké povídkové texty na určitá zadaná témata.

Seminář probíhal v příjemné atmosféře, všichni se snažili co nejvíc se naučit a vyzkoušet si, jak silná literární múza v každém z nich vězí a  jaké existují schopnosti jejího rozvoje.

Lektorky byly příjemné, na závěr semináře seznámily všechny se soutěží Skrytá paměť Moravy, kterou každoročně Památník písemnictví v Rajhradě vyhlašuje a které se mohou zúčastnit všichni zájemci, nejen absolventi seminářů tvůrčího psaní. Hustopečské gymnázium se soutěže mnohokrát zúčastnilo již v minulých letech a práce byly velice úspěšné.

Šlo o příjemné zpestření výuky a podle aktivního zapojování se do práce v semináři a ohlasu žáků a studentů bylo zřejmé, že kurz byl pro většinu z nich zpestřením literárně-slohových hodin a zajímavou zkušeností.

Reklama

Výběr článků

Načítám