Hlavní obsah

Studenti dvou škol spojili své síly a ve městě zasadili jabloně

Novinky, Lenka Kodrlová

Věděli jste, že v České republice se již sedmým rokem konal projekt 72 hodin? Šlo o tři dny dobrovolnických aktivit, které letos proběhly od čtvrtka 11. října od 12:00 do neděle 14. října do 12:00 hodin.

Foto: Lenka Kodrlová

Studenti dvou středních škol společně sázejí jabloň.

Článek

V České republice akci 72 hodin pořádá Česká rada dětí a mládeže. Zapojit se mohl každý, komu není myšlenka dobrovolnictví a nezištné pomoci cizí a během 72 hodin, po libovolně dlouhou dobu mohl konat dobro, například v podobě pomoci přírodě, úklidu města, či potěšit někoho svou společností. Fantazii se meze nekladly.

V Informačním centru pro mládež se pravidelně do dobrovolnických akcí zapojujeme třeba úklidem kousku našeho města během akce Ukliďme svět, ukliďme Česko! každoročně v dubnu. Jsme rádi, že se k nám vždy přidá i skupina báječných lidí, kteří své volno tráví úklidem města bez nároku na odměnu.

Do projektu 72 hodin jsme se zapojili s plánem zasadit v Uherském Hradišti dva ovocné stromy, a dopřát tak spoluobčanům možnost natrhat si ve městě čerstvé ovoce a doplnit vitamíny. Stromky jsme získali od společnosti Jukka Ostrožská Nová Ves a Město Uherské Hradiště nám poskytlo dvě místa na sídlišti Mojmír, kde jsme mohli tento projekt zrealizovat.

Jsme nesmírně rádi, že do toho s námi šly i dvě místní střední školy – Střední škola služeb s. r. o. Uherské Hradiště a Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město. Kluci a holky z těchto dvou škol spojili své síly a společně na ulici Prokopa Holého zasadili dvě jabloně.

Nutno ještě podotknout, že holky, studentky – kosmetičky, přišly stylově namalované, s výjevy stromů, listů a jablek na obličeji. Kluci se zas nebáli vzít do ruky rýče a vypadali, jako by stromy sázeli denně. Všem za spolupráci děkujeme a doufáme, že stromky budou městu k užitku.

Reklama

Výběr článků

Načítám