Hlavní obsah

Studenti demonstrovali proti ředitelce litoměřického gymnázia

Novinky, Laura Havlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studenti, rodiče, ale i další obyvatelé Litoměřic demonstrovali v pátek 17. června od 14 hodin proti ředitelce Gymnázia Josefa Jungmanna PaedDr. Evě Bulasové. Akce se uskutečnila od 14 hodin v Jiráskových sadech.

Foto: Laura Havlová

Studenti s transparenty na demonstraci

Článek

V parku se sešlo několik stovek litoměřických občanů nespokojených s vedením školy. Eva Bulasová byla do školy dosazena bez výběrového řízení radními Ústeckého kraje před dvěma lety po odstoupení bývalého ředitele.

Studenti i zaměstnanci školy si na ředitelku stěžují téměř rok, avšak krajské zastupitelstvo jejich stížnosti neřeší. Páteční demonstraci zorganizovali studenti, uskutečnila se jen pár dnů poté, co radní kraje smetli ze stolu petici s více než tisícovkou podpisů, volající po odstoupení Evy Bulasové.

Demonstrantům vadí, že ředitelka nekomunikuje s většinou učitelů, nedbá na názory žáků, neoprávněně nakládá s penězi v Nadačním fondu nebo přijímá zaměstnance bez dostatečné aprobace. Eva Bulasová všechna nařčení odmítá s tím, že si není vědoma žádného pochybení a nevidí důvod, proč by se měla vzdát funkce.

Kromě studentů vystoupil také jeden z učitelů, PaedDr. Luboš Nergl. Mj. zdůraznil neodbornost vyučujících, které ředitelka přijímá. 

Jestli bude mít dnešní demonstrace nějaký vliv na vývoj situace, zatím nedokáže nikdo říct - vše záleží na krajských radních. Zástupce studentů Antonín Štěpanovský vyjádřil možnost opětovné demonstrace v případě, že radní nevezmou v potaz tu páteční.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám