Hlavní obsah

Studenti církevních škol zamířili do Oder na Celostátní přehlídku zájmové umělecké činnosti

Novinky, Pavel Siuda

Talentovaní žáci a studenti církevních škol zamířili do Oder na Celostátní přehlídku zájmové umělecké činnosti. Na pódiu Dělnického domu vystoupí ve dnech 21. až 23. března školní kapely, divadelní soubory i jednotlivci z 22 škol. Na programu je celkem 88 představení.

Foto: Pavel Siuda

Místem prezentace žáků a studentů církevních škol z celé České republiky je sál Dělnického domu v Odrách. Na přehlídku dorazí také studenti z Košic.

Článek

Každé vystoupení hodnotí odborná porota, která dává studentům zpětnou vazbu k jejich výkonu. Studenti se mohou také přihlásit na hudební nebo dramatické dílny, neformálně debatovat v čajovně nebo se společně modlit. Součástí 24. ročníku přehlídky jsou večerní koncerty studentských kapel.

Ve čtvrtek 23. března bude na programu slavnostní mše svatá v kostele sv. Bartoloměje. Celebrovat ji od 15.00 hodin bude generální vikář ostravsko-opavské diecéze Mons. Martin David. Zpěvem a hudbou ji doprovodí studenti, kteří se zapojí do hudební dílny.

Po bohoslužbě přehlídka tradičně vrcholí slavnostním galaprogramem v Dělnickém domě v Odrách, který začíná v 19.00 hodin. Představí se v něm nejlepší výkony studentů z kategorie hudební, dramatické, ale i taneční. Studenti do Oder přijedou prezentovat také umění šermu, krasojízdy nebo předvedou světelnou show. V nočním galaprogramu bude prostor pro rockové školní kapely.

Pořadatelem přehlídky je místní Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola sv. Anežky České. Účastníci jsou ubytování ve škole, která nabízí také zázemí pro doprovodný program.

Reklama

Výběr článků

Načítám