Hlavní obsah

Stříbrské náměstí má nové místo pro vánoční strom

Novinky, Martina Sihelská

Zrevitalizované náměstí ve Stříbře, které bylo po dvou letech předáno veřejnosti letos v létě, má novinku. A tou je nové místo pro vánoční strom. Ten si v pondělí 2. prosince přišli dozdobit sami občané města.

Foto: Vladimír Novotný

Děti si mohly samy vyrobit svíčku a pak ji u stromečku zapálit pro štěstí.

Článek

Město získalo strom od manželů Sládkových a provedlo základní ozdobení stromu. Zbytek čekal na děti, které už třetím rokem přinášejí své domácí či vlastnoručně vyrobené ozdoby. Minulé roky to bylo na stromek u kina Slavia, letos je to v centru města.

"Naše osmiletá Simonka přinesla tři ozdoby, podržel jsem ji na schůdcích a sama je pověsila. Pak byla vybrána z mnoha dětí, aby zapálila velkou adventní svíci. Měla z toho neskutečnou radost. Akce se vydařila, přišlo hodně lidí, počasí příjemné, ještě jsem si pochutnal na svařeném víně. A co bych také ještě rád pochválil, to je vystoupení dětí. Ty nejmenší zde tancovaly, větší zpívaly a hrály na flétny. Byla to jedinečná předvánoční atmosféra," uvedl Miloslav Mužík ze Stříbra, který přišel se svou vnučkou.

Potlesk za vystoupení si odnesly děti z mateřinky, dále sbor flétniček ze ZUŠ Stříbro pod vedením Miloše Matějky a pěvecký sbor ze ZŠ z Mánesovy ulice ve Stříbře pod vedením Blanky Červené.

Reklama

Výběr článků

Načítám