Hlavní obsah

Stříbro, bronz i "brambory" z republikového gymnastického finále

Novinky, Ludmila Oravcová

Trutnovské gymnastky a gymnasté od těch mladších až po ty otřelé se o víkendu vydali do Doubí u Třeboně na republikové finále ve sportovní gymnastice.

Foto: Ludmila Oravcová
Článek

Týden po TeamGymovém mistrovství v Praze se gymnastky Spartaku Trutnov stačily přeorientovat na sportovní gymnastiku. Ve dnech 11. – 13. května 2018 proběhlo Mistrovství České republiky v gymnastice jednotlivců i družstev. Konalo se již tradičně v Doubí u Třeboně a gymnasté a gymnastky ze třinácti krajů se předvedli na přeskoku, kladině, akrobacii a hrazdě, chlapci bodovali místo kladiny na kruzích.

V nejmladší kategorii se podařilo Nikole Sáblíkové a Elen Pírové vybojovat společně s předměřickými děvčaty 3. místo za družstvo. Chlapci vystoupali ještě o stupeň výše na stříbrnou příčku, a to ve složení Antonín Škoda a Antonín David.

Nejlepší individuální výkon závodu předvedla Pavlína Hellingerová, která vybojovala stříbrnou medaili v kategorii mladších žákyň II. a stala se republikovou vícemistryní pro rok 2018. Ve družstvu společně s Natálií Krejčí jim bronz bohužel utekl o pouhou 0,1 bodu. Chlapci v této kategorii (Matyáš Buryšek a Šimon Krátký ) byli čtvrtí stejně tak těsně.

Starším žákyním III. se podařilo vyniknout v silně obsazené kategorii a získat vyrovnanými výkony bronzové medaile. Zasloužila se o to děvčata Alena Hauptová, Barbora Oravcová a Karolína Slavíková. Stejně staří chlapci v kategorii starší žáci III. ve složení Jáchym Petr a Dominik Karel Janko obsadili nepopulární čtvrtou příčku.

V další kategorii starších žákyň IV. zacvičila Sabina Chaloupková a Adéla Seifertová na výbornou, ale proti silné konkurenci to stačilo v družstvu na šestou příčku.

Dorostenky Kateřina Bydžovská a Nikola Ježková se svými výkony vyšplhaly na nejméně oblíbenou „bramborovou” příčku.

V soutěži pak zvláště potěšily trutnovské ženy, které ve složení Ludmila Oravcová, Věra Sáblíková, Veronika Krejčí a Eliška Krejčí prošly závodem s elegancí a úsměvem. Za bouřlivého povzbuzování celé krajské výpravy vybojovali svými výkony stříbrné medaile za družstvo.

Za podpory mužů z Hradce Králové, děvčat a chlapců z Plhova, Předměřic a Špindlerova Mlýna se krajské výpravě podařilo získat republikový stříbrný pohár a obsadit celkově druhou příčku ze zúčastněných 13 krajů.

Společnými silami královéhradecká výprava porazila i největšího rivala, kraj moravskoslezský, kterého se několik let za sebou nepodařilo nikomu pokořit v konečném součtu bodů. Pro letošní rok se však musel spokojit s bronzem.

Zlatý putovní pohár byl na letošní republice už na dosah ruky, unikl totiž týmu z východu Čech o pouhých šestnáct bodů. Stabilní forma a kolektivní síla gymnastek a gymnastů jsou však příslibem i motivací do příštího ročníku a mise „Zlatý pohár pro královéhradecký kraj“ může být splněna. Necháme se překvapit...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám