Hlavní obsah

Stříbro a dvakrát bronz pro gymnastky Spartaku Trutnov

Novinky, Ludmila Oravcová

V sobotu 22. října uspořádal TJ Sokol Příbram již 6. ročník Poháru města Příbrami v TeamGymu.

Foto: Ludmila Oravcová
Článek

TeamGym jako moderní sportovní odvětví spojuje sportovní gymnastiku a akrobacii. Cvičí se ve třech disciplínách – akrobacii, skocích z malé trampolíny a v pódiové skladbě.

Na soutěži nechyběla ani trutnovská družstva Junior I. A, Junior I. B a Junior III. Do závodu se přihlásilo celkem 28 družstev z celé České republiky.

Náročný den nejen závodnicím, ale i trenérům a rozhodčím začal již o půl páté ráno odjezdem do Příbrami, která letos slaví 800. výročí založení města.

V časných ranních hodinách se ve sportovní hale představilo nejprve naše nejstarší a zároveň nejvyspělejší družstvo Junior III. (nad 16 let ), které si za své výkony odvezlo do východních Čech bronzové medaile.

V nejpočetněji obsazené kategorii Junior I. se představila hned dvě družstva Spartaku Trutnov, Junior I. A a Junior I. B . „B“ družstvo, sbírající zkušenosti z velkých závodů, sklidilo zasloužený potlesk. Z celkového počtu 13 přihlášených týmů stačily čistě odcvičené řady s menší obtížností na 9. místo.

Nejlépe si vedl „A“ tým, který po celý závod prakticky nechyboval a za své obtížné série a čistě předvedenou pódiovou skladbu získal krásnou stříbrnou příčku.

Na závěr dne proběhl ještě závod trií, kterých se přihlásilo deset.

V kategorii Junior, kde se předvádí nejobtížnější prvky na trampolíně a akrobacii (tumblingu) získalo trutnovské družstvo ve složení Kateřina Bydžovská, Sabina Chaloupková, Adéla Seifertová a Nikola Ježková pěkné třetí místo.

Za předvedené výkony patří děvčatům všech družstev velký dík.

Dalším závodem Českého poháru – Prospect Cup bude v sobotu 12. listopadu v Trutnově Pohár ČASPV 2016 open.

Tuto republikovou soutěž již podruhé pořádá gymnastický oddíl Spartak Trutnov ve spolupráci s komisí všeobecné gymnastiky MR ČASPV a zve všechny, které moderní gymnastická disciplína zajímá na perfektní podívanou do haly ZŠ Komenského.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám