Hlavní obsah

Střelecký závod v Dražicích překvapil vysokou sportovní úrovní

Novinky, Miroslav Pejčoch

Myslivci z Dražic, Malšic, Dobřejic a Opařan se sešli v sobotu 21. července na střelnici v Dražicích na již tradičním závodě v brokové střelbě. Toto klání je výjimečné tím, že se ho zúčastňují střelci, pro které je střílení zábavou a nemají ambice bojovat o účast v olympijské soutěži.

Foto: Miroslav Pejčoch

První tři družstva, zleva Opařany, Dražice a Dobřejice.

Článek

Zkrátka myslivecká sdružení, která vlastní brokové střelnice, si to rozdají mezi sebou. Střílely se dvě disciplíny a to lovecké kolo a trap. Velikým favoritem od začátku byly domácí Dražice a skutečně překvapení se nekonalo.

V jednotlivcích zvítězil František Mácha z Dražic, druhý skončil František Hruška z Dobřejic a třetí místo vybojoval Jakub Mynařík z Dražic. V soutěži veteránů byl nejlepší František Hruška z Dobřejic, druhé místo obsadil František Drtina z Malšic a třetí na pomyslné bedně byl Miroslav Pejčoch st. z Opařan.

Nejvíce sledovaným závodem je soutěž družstev. Přátelská rivalita je veliká, všichni se povzbuzují a vzájemně kalkulují průběh střeleb. Jak již bylo řečeno, zvítězily Dražice, když ve složení Jakub Mynařík, Ivan Mynařík a František Mácha nastříleli 101 bodů ze 120 možných. Druhé Opařany ve složení Miroslav Fuka, Miroslav Malý a Zdeněk Hájíček potvrdily svoji třídu, když na prvního zle dotíraly, aby o šest bodů s ním nakonec prohrály.

O největší překvapení se však postaraly Dobřejice. František Hruška, František Bohuslav a Pavel Burian stříleli, jako by je pokropili živou vodou. Dokázali tak, že umí střílet i na cizích střelnicích a ne pouze na své. Pomyslnou bramborovou medaili obdržely Malšice. Miroslav Koudelka, František Drtina a Vlastimil Matoušek doplatili na úzký kádr. Stačí, když jeden selže, nemá ho kdo nahradit a je po závodě. V žádném případě však ostudu neudělali. Někdo být čtvrtý prostě musí.

Je rovněž nutné pochválit pořadatele z Mysliveckého sdružení Dražice a hlavně děvčata v kuchyni. Každý ví, že láska žaludkem prochází, a tak knedlíčková polévka, kanco knedlo zelo (naštěstí nebyla šípková omáčka a tak nebylo co řešit) a káva se zákuskem, to byl luxus. Myslivci po závodě si sedli dohromady, klábosili, vtipkovali a tak to přesně má být, protože nejen prací živ je člověk. Příští ročník tohoto závodu bude v Opařanech a už se na něj všichni těšíme.  

Reklama

Výběr článků

Načítám