Hlavní obsah

Středověk na jeden den ovládne Březovou

Novinky, Michal Bedeč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každoroční velkolepé oslavy dne patřícího především všem dětem se blíží a ani městečko Březová u Sokolova nezůstává s přípravami pozadu. V neděli 29. května se zde návštěvníci a diváci ocitnou v době středověku. A že bude o zábavu postaráno, rozhodně není pochyb.

Foto: Michal Bedeč

Děti si mohou vyzkoušet rytířské souboje.

Článek

Na nezapomenutelný zážitek se mohou těšit návštěvníci Březové u Sokolova v rámci zdejších oslav Dětského dne. O celodenní zábavný program se zde ve spolupráci s městem postará historicky zaměřená šermířská společnost AD INFINITUM, o. s., pocházející ze samotného srdce kraje Vysočina.

Mimo jiné se diváci mohou těšit na rytířská a šermířská představení, jízdy na koních, živou dobovou hudbu a samozřejmě spoustu soutěží pro děti. K vidění budou také dílny s různými dobovými řemesly, kde si lze vyzkoušet např. kovářské či sedlářské umění a vlastní výtvory odnést domů. Dalším lákadlem je zajisté katova mučírna a předvedení práva útrpného s názornými ukázkami. Chybět nebude ani sokolník, kejklíři a závěr akce obohatí denní ohňová show.

Program začíná v 10 hodin u městského úřadu slavnostním zahajovacím průvodem účinkujících i diváků v dobovém ošacení, který projde částí města až na samotné „Výsluní“, kde se celá akce odehraje. Pro všechny příchozí je po celý den vstup zdarma a samozřejmě i připraveno občerstvení. V průběhu programu bude také mezi dětmi vyhodnocen nejlepší dobový kostým.

Přijďte strávit poslední květnovou neděli se středověkou historií. Akce se koná za každého počasí.

Reklama

Výběr článků

Načítám