Hlavní obsah

Středočeský hejtman podpořil neziskovou organizaci Modré dveře

Novinky, Daniel Pokorný
Aktualizováno

Letos uplynou tři roky od založení neziskové organizace Občanské sdružení Modré dveře, která provozuje stejnojmenné terapeutické centrum v Kostelci nad Černými lesy. Při příležitosti vstupu do čtvrtého roku běhu této organizace sem v pondělí 29. září zavítal středočeský hejtman Ing. Miloš Petera.

Foto: Modré dveře

Středočeský hejtman Miloš Petera v Kostelci nad Černými lesy.

Článek

V rámci své návštěvy si centrum detailně prohlédl a seznámil se s jeho provozem i posláním. Vyjádřil podporu tomuto výjimečnému projektu.

Terapeutické centrum Modré dveře se sídlem v Kostelci nad Černými lesy je provozováno stejnojmennou neziskovou organizací, která poskytuje komplexní spektrum služeb v sociální oblasti. Mimo jiné se stará o osoby s psychickými problémy, jedince procházející krizí nebo lidi s duševním onemocněním i mentálním hendikepem. Podporu skýtá i jejich rodinám a blízkým.

Centrum se dlouhodobě snaží bořit bariéry a integrovat znevýhodněné do běžného života. V rámci svého provozu nabízí psychoterapii, sociální rehabilitaci i aktivizaci, krizovou intervenci a dokonce i nejrůznější volnočasové aktivity nebo kulturní a osvětové akce.

V září letošního roku zde byla spuštěna nová služba - Sociální poradna Modré dveře - nabízející odborné sociální poradenství. To zahrnuje například pomoc při zpracování administrativy související s podáním žádosti o sociální dávky, konzultace v oblasti pracovně právního poradenství, evidence na úřadu práce, podpory v nezaměstnanosti a podobně. Tato nová služba i další standardní aktivity byly v rámci návštěvy hejtmanovi představeny.

„Dobře si uvědomuji, že sociální problémy tohoto rázu jsou s moderní společností neoddělitelně spjaty. Velice mě tedy těší, že iniciativy typu Modré dveře s cílem efektivní pomoci potřebným vznikají,” uvedl Ing. Miloš Petera. „Věřím, že si zaměstnanci centra do budoucna udrží svůj entusiasmus a Modré dveře si zachovají svou dobrou pověst, která již nyní dosahuje nadregionální úrovně,” řekl.

„Návštěvy pana hejtmana si velmi ceníme a jsme rádi, že jsme mu naše centrum mohli zblízka představit. Ceníme si toho, že sociální problematika není v rámci regionální politiky přehlížena a věříme, že s podporou kraje a našich příznivců dokážeme klientům nabídnout tu nejlepší možnou péči,” dodala PhDr. Kateřina Siveková Křižáková, ředitelka, psychoterapeutka a krizový intervent terapeutického centra Modré dveře.

Reklama

Výběr článků

Načítám