Hlavní obsah

Středočeská vědecká knihovna chystá přednášku o hospicové péči

Novinky, Lenka Juračková

Ve středu 10. dubna od 18.30 hodin se ve Středočeské vědecké knihovně v Kladně ve spolupráci s Hospicem knížete Václava, o. p. s. uskuteční přednáška Problematika hospicové péče. Za Hospic knížete Václava přijdou besedovat Lucia Velesová, ředitelka společnosti, a Lubomír Kníže, předseda správní rady.

Článek

Hospicová péče je určena pro nevyléčitelně nemocné a umírající a zaměřuje se nejen na péči v oblasti zdravotní, ale i sociální, psychické a spirituální. Jejím základním cílem je umožnit pacientovi prožít co nejkvalitněji jeho poslední životní etapu.

Na přednášce zástupci Hospice blíže představí problematiku hospicové péče, její smysl, možnosti, cíle, principy, formy a odlišnost v přístupu k nevyléčitelně nemocnému pacientovi v porovnání s klasickými zdravotnickými zařízeními. Současně seznámí účastníky se svým posláním, cíli, formou, rozsahem a současným stavem poskytované péče a služeb.

Registrace

Zájemci o besedu se musí registrovat e-mailem na adrese info@hkv-kl.cz, případně na telefonu 602 298 708 (po 18. hodině) a rezervovat si zde místo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám