Hlavní obsah

Střední škola zemědělská a potravinářská Klatovy ožije Dnem otevřených dveří

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střední škola zemědělská a potravinářská Klatovy zve všechny žáky základních škol, jejich rodiče, absolventy, přátele školy a širokou veřejnost na Den otevřených dveří SŠZP. Přijďte si v pátek 23. listopadu od 8 do 16 hodin prohlédnout areál školy (Národních mučedníků 141 a Šmeralova 197).

Foto: ilustrační foto z archivu SŠZP v Klatovech

Klatovská „Zemědělka" ožije dnem otevřených dveří

Článek

„V tento den mohou přijít žáci základních škol, jejich rodiče, naši absolventi, přátelé školy a široká veřejnost a prohlédnut si nejen prostory školy, ale i řemeslné výrobky našich cukrářů a pekařů, zahradníků, odborné dovednosti farmářů, řezníků, kuchařů-číšníků, gastronomů. V rámci dne otevřených dveří budou žáci oboru agropodnikání, informatika a ekonomika v podnikání, veřejnosprávní činnost a ekologie a životní prostředí předvádět své odborné dovednosti. Bude také prezentován nový učební obor zemědělec-farmář.

Všechny zveme na prohlídku zrekonstruovaného domova mládeže a školní jídelny za zhruba 35 milionů korun, centra odborného výcviku, které v sobě zahrnuje restauraci, penzion, pekařství a cukrářství Na zemědělce. Ve spolupráci s firmou Masowest, s.r.o. budou naši řezníci-uzenáři předvádět dovednosti tohoto učebního oboru. Na nádvoří školy bude k vidění nejen nejmodernější zemědělská technika, ale i historické stroje,” informoval ředitel SŠZP Ing. Vladislav Smolík.

Zájemci mohou navštívit i ekologickou školní zahradu, vybudovaný srub pro hospodářská zvířata a handicapovanou zvěř nebo novou laboratoř pro výuku odborných zemědělských předmětů. Návštěvníci dne budou seznamováni s širokým spektrem dobrovolnických aktivit školy. Chybět nebude ani ochutnávka regionálních potravin.

„Dny otevřených dveří jsou dlouhodobou tradicí. Myslím, že existují již od samého založení školy. Snažíme se tak do školy přitáhnout širokou veřejnost. Prezentujeme veškeré aktivity, které na naší škole děláme. Jsme rádi, že každý rok k nám na den otevřených dveří zavítá minimálně 500 lidí.

Den otevřených dveří připravujeme přibližně od září ideově, dáváme dohromady náměty. Během října a začátkem listopadu přípravu finalizujeme, abychom měli vše včas hotové. Den otevřených dveří pořádáme vždy koncem listopadu nebo začátkem prosince. Dbáme na to, aby se všechno zvládlo, abychom přizvali zajímavé hosty, abychom dali veřejnosti najevo, že o ni stojíme, aby k nám do školy lidé přišli. Den otevřených dveří máme koncipovaný jako projektový den, to znamená, že do všech aktivit, které prezentujeme, začleňujeme žáky s jejich dovednostmi a vědomostmi, aby budoucím žákům reálně ukázali, jak se tady vyučuje. Takže část žáků se učí, část žáků dělá různé „předváděčky", prezentace, dovednosti, provádí po škole a škola zkrátka žije,” popsal Vladislav Smolík.

„Na den otevřených dveří zveme především rodiče a žáky základních škol, kteří jsou pro nás stěžejní. Velmi rád vždy zvu i bývalé absolventy školy, rádi se k nám vracejí. Dále pak širokou veřejnost a také přátele školy, se kterými spolupracujeme. A co pro mne osobně tato akce znamená? Doufám, že nejenom pro mne, ale pro všechny zaměstnance je to svátek. Je to spousta starostí, ale je to také slavnostní den, kdy se můžeme „pochlubit" s tím, co se tady za ten rok zase vylepšilo,” dodal první muž Střední školy zemědělské a potravinářské v Klatovech Vladislav Smolík.

Reklama

Výběr článků

Načítám