Hlavní obsah

Středisko ekologické výchovy v Toulcově dvoře připravilo oslavu ke Dni zvířat

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete si otestovat, zda zvládnete úkoly jako prasata nebo si vyzkoušet, jaké to je vlézt do králičí nory, zúčastnit se pokřtění narozeného telátka nebo výcviku policejních koní? Letošní téma Z divočiny do stáje účastníky v bohatém programu ve středu 4. října zavede až k divokým předkům zvířat.

Foto: Toulcův dvůr
Článek

„Letošní téma našeho programu ke Dni zvířat se jmenuje Z divočiny do stáje a zavede vás až k divokým předkům zvířat a k zamyšlení, co všechno si od nich současná domácí zvířata přinesla. Na šesti stanovištích budou přichystány aktivity o jejich pozoruhodných životech, chovu i zdomácnění. Děti na nich mohou hravou formou ověřit své znalosti, vyzkoušet si například na vlastní kůži, jaké to je vlézt do králičí nory nebo si třeba otestovat, zda zvládnou stejné úkoly jako prasata,“ s úsměvem uvedla Ing. Lenka Skoupá, předsedkyně Střediska ekologické výchovy v  Toulcově dvoře v Praze.

Program na Světový den zvířat bude pro veřejnost zahájen v 15 hodin a bude opravdu pestrý. V rámci něj se budete například moci podívat, jak se stříhají ovce, zúčastnit se pokřtění nově narozeného telátka nebo výcviku policejních koní.

„Při této akci chceme lidi nejen pobavit, ale také trochu poučit. Rádi bychom je vedli k větší zodpovědnosti ke zvířatům a k pochopení toho, že to, jaký život tady na světě žijeme, je důležité nejen pro člověka, ale také pro zvířata,“ dodala Skoupá.

Mezinárodní Den zvířat je stanoven na 4. října a to na den, kdy zemřel františkánský mnich Sv. František z Assisi. František z Assisi měl ke zvířatům neobyčejně kladný vztah, pečoval o opuštěná a nemocná zvířata a ochraňoval je před zlým zacházením ze strany lidí. 

O podobnou péči jde i Středisku ekologické výchovy Toulcův dvůr v pražské Hostivaři, který mimo jiné zajišťuje projekt Noemova archa, díky němuž se snaží zachovat genofond původních českých plemen. Na Toulcově dvoře tak najdete českou krávu červinku, české husy, pesíkaté české králíky a jiné druhy, které jsou pro naši geografickou oblast typické.

Reklama

Výběr článků

Načítám