Hlavní obsah

Strážnická střední škola za poznáním v Itálii

Novinky, Lenka Příborská

Žáci Střední školy Strážnice navštívili Itálii. Prohlédli si Milano, Padovu, muzeum Ferrari v Maranelle a Modeně. Poslední den návštěvy pak obdivovali Benátky.

Foto: Lenka Příborská
Článek

V průběhu letošní podzimní exkurze (2. - 6. 10.) navštívili studenti technických a uměleckých oborů Střední školy Strážnice Itálii. Jejich kroky vedly do Milána, Padovy, Maranella, Modeny a Benátek, kde se seznámili s významnými poklady italské renesance i každodenním životem a kulturou, pyšnící se zejména proslulou gastronomií.

Cesta se začala v Miláně, kde si studenti prohlédli bronzového koně od Leonarda da Vinci a osmý největší stadion v Evropě a domov proslulých fotbalových klubů AC a Inter Milán San Siro. Nezapomněli ani na hrad Castello a Dóm Narození Panny Marie. V Padově je uchvátila bazilika sv. Antonína, kde je tento světec pohřbený, před chrámem obdivovali jezdecký pomník od Donatella.

Druhý den studenti pokračovali do měst Modeny a Maranella a zdejších slavných muzeí automobilové značky Ferrari. Průvodci studentům připomněli, že autorství muzea v Maranelle náleží českému architektu Janu Kaplickému.

Závěrečný den exkurze její účastníci prožili v Benátkách. Město s jedinečnými historickými památkami na vodě, zapsané v seznamu světového dědictví UNESCO, obdivovali z mostu Rialto, prohlédli si baziliku a náměstí San Marco a projeli se kanálem Grande.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám