Hlavní obsah

Strážníci zachránili smutného studenta před skokem z Karlova mostu

• Aktualizováno
Novinky, Vratislav Konečný

Velkou kliku měl cizí student, kterého v pondělí na Karlově mostě v Praze zachránila hlídka strážníků kontrolující zde žebrotu. Mladík se prý cítil frustrován, život ho přestal bavit. Chtěl se utopit. Protože byl ve stavu, kdy pouhá domluva nestačila, a hrozilo nebezpečí, že pokus zopakuje, odvezli ho do nemocnice.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Na muže stojícího na zídce u sousoší Kalvárie na Karlově mostě upozornil hlídku městské policie anglicky hovořící muž ve chvíli, kdy kontrolovali žebrající osoby. Muž byl nakloněn a evidentně připraven ke skoku.

Jeden ze strážníků k němu rychle přiskočil a strhl ho ze zídky dolů. Po chvilce se mu podařilo navázat s ním komunikaci.

„Osmadvacetiletý cizinec sdělil, že zde v Praze studuje a cítí se osamělý a opuštěný. Protože byl velmi rozrušen, hrozilo, že by mohl svůj plán zopakovat, hlídka přivolala na místo záchrannou službu, která ho následně převezla do jedné z nemocnic. Ze záznamu městského kamerového systému bylo zjištěno, že cizinec sbíral odvahu ke svému činu. Na potřetí ho zachránili pražští strážníci,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. 

Reklama

Výběr článků

Načítám