Hlavní obsah

Strážníci z Krupky jsou na stáži u záchranné služby

Novinky, Rostislav Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záchrana lidských životů patří mezi priority všech záchranářů, hasičů, policistů i strážníků městské policie. O úspěchu a účinné pomoci zraněnému v krizové situaci mnohdy rozhoduje skutečně každá minuta.

Foto: Rostislav Kadlec

Strážník Městské policie Krupka představuje defibrilátor.

Článek

Město Krupka proto uzavřelo se Záchrannou službou Ústeckého kraje smlouvu o stáži městských strážníků na stanovišti záchranné služby v Teplicích.

„Strážníci Městské policie Krupka se na základě dohody účastní výjezdů záchranné služby, a mají tak možnost nasbírat neocenitelné zkušenosti z terénu a běžného života záchranářů, které pak mohou uplatnit ve své vlastní praxi městského strážníka. Ve své náročné službě již nejednou zachránili lidský život," říká ke vzájemné spolupráci starosta Krupky Zdeněk Matouš.

Součinnost mezi městskou policií a záchranáři si velmi pochvaluje také ředitel krupských strážníků. „Za tuto spolupráci jsem velmi rád. Dává našim strážníkům možnost rozšířit znalosti a dovednosti, které hlídky strážníků následně uplatňují při svých vlastních zásazích do doby, než k případnému zraněnému přijede lékař či záchranář," doplnil ke stážím ředitel Městské policie Krupka Jiří Petrák.

Uvedené stáže jsou výsledkem spolupráce Města Krupka, Městské policie Krupka a zapojení do projektu Ústeckého kraje „Chráníme to nejcennější", jehož cílem je zlepšení dostupnosti včasné defibrilace pomocí automatizovaných externích defibrilátorů (AED), jejichž použití v rukou nezdravotníků může zvýšit šanci na přežití postiženého.

Městská policie Krupka svým příkladným a aktivním přístupem v poskytování první pomoci a kardiopulmonální resuscitaci s využitím přístroje AED významně přispívá k záchraně lidských životů a zvyšuje šanci na přežití občanů města Krupka. V září loňského roku získala Městská policie Krupka za tuto činnost Záslužnou medaili Ústeckého kraje za rok 2016, kterou uděluje Zastupitelstvo Ústeckého kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám