Hlavní obsah

Strážníci v Krupce slaví 25 let

Novinky, Rostislav Kadlec

Je tomu již čtvrt století, co byla založena Městská policie Krupka. Za tu dobu občanům mnohokrát pomohla při řešení obtížných situací, dohlížela na pořádek ve městě, ale také zachránila lidské životy.

Foto: Archiv MěÚ Krupka

Starosta Krupky Zdeněk Matouš předává strážníkům místní městské policie pamětní medaile za věrnost službě.

Článek

Během výročí založení městské policie se také uskutečnilo ocenění vybraných strážníků. Medaile byly policistům udělovány za dlouholetou věrnost službě městu v řadách městské policie. K dnešnímu dni má sbor městských strážníků 22 členů.

„Jsem rád, že na území našeho města působí sbor strážníků, který patří mezi jedny z nejlepších v celém Ústeckém kraji i celé České republice. Svědčí o tom také ocenění, které městská policie za svou činnost získala v minulém roce,” řekl starosta Zdeněk Matouš během slavnostního předávání.

Výročí založení městské policie však není příležitostí pouze k bilancování toho, co se za 25 let její činnosti podařilo, ale také k plánování budoucích aktivit. „Náš rozvoj patří k prioritám města. V nejbližší době plánujeme rozšíření a modernizaci městského kamerového systému. V domech s pečovatelskou službou budou zřízena takzvaná tísňového tlačítka, kterým si senioři budou moci přivolat pomoc,” řekl ředitel krupské městské policie Jiří Petrák.

Krupští strážníci spolupracují i s dalšími městy a obcemi regionu a pokud je třeba, vzájemně si ve své činnosti pomáhají.

Strážníci se také účastní stáží u zdravotnické záchranné služby. Tyto stáže jsou výsledkem spolupráce Města Krupka, Městské policie Krupka a zapojení do projektu Ústeckého kraje „Chráníme to nejcennější”, jehož cílem je zlepšení dostupnosti včasné defibrilace pomocí automatizovaných externích defibrilátorů (AED), jejichž použití v rukou nezdravotníků může zvýšit šanci na přežití postiženého.

Městská policie Krupka svým příkladným a aktivním přístupem v poskytování první pomoci a resuscitace s využitím přístroje AED významně přispívá k záchraně lidských životů a zvyšuje šanci na přežití občanů a návštěvníků Krupky. V září loňského roku získala za tuto činnost Záslužnou medaili Ústeckého kraje za rok 2016, kterou uděluje Zastupitelstvo Ústeckého kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám