Hlavní obsah

Strážníci hlídkují na frekventovaných přechodech u škol

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strážníci městské policie opět dohlížejí na bezpečnost dětí při cestě do škol. Každý školní den před osmou hodinou ranní hlídkují ve Frýdku-Místku na frekventovaných přechodech pro chodce u vybraných základních škol. Tuto preventivní činnost vykonávají již několik let a hodlají v ní pokračovat i nadále.

Foto: Jana Matějíková

Strážník řídí dopravu u přechodu pro chodce.

Článek

Přechody byly vybrány na základě zkušeností z uplynulých let a také podle požadavků ředitelů jednotlivých škol. Na frekventovaných přechodech pro chodce s hustým provozem automobilů hlídkují dva strážníci, jedná se zejména o Ostravskou a Frýdlantskou ulici, na místech s běžným provozem hlídkuje strážník jeden.

„Hlídkování u přechodů pro chodce vyžaduje vysokou koncentraci. Strážníci musí řídit provoz a dohlížet na mnohdy nepozorné chodce, kteří spěchají na přijíždějící autobus a vrhají se do vozovky, ale také na chodce, kteří se u přechodů různě pošťuchují a podobně,“ řekla Lenka Biolková z městské policie.

Dodala, že nejhorší je zimní období, a to nejen pro strážníky, kteří na přechodech často doslova mrznou, ale také pro školáky, kteří vystoupí z vyhřátých autobusů a za silných mrazů nebo chumelenice chtějí být co nejrychleji ve škole.  

Strážníci, kteří dohlížejí na bezpečnost u přechodů pro chodce, nemohou po dobu tohoto výkonu opustit dané místo, výjimka platí pouze pro případ ohrožení života nebo majetku jiné osoby.

Každé školní ráno vyráží na hlídky k šesti přechodům pro chodce osm strážníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám