Hlavní obsah

Strašidlování v děčínské zoologické zahradě se dokonale vyvedlo

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohodové a milé bylo sobotní odpoledne podvečerní strašidlování v děčínské zoologické zahradě. Přišla víc než tisícovka lidí a náramně si užívala podzimní atmosféry. Program, který začal soutěží o NEJ dýni, byl pestrý, děti se dokonale vyřádily, ale také se něco o zoo dozvěděly.

Foto: zoo Děčín

Dýně se povedly

Článek

Po soutěží o NEJ dýni pokračoval program perfektně připravený pracovníky zahrady  stezkou plnou úkolů a skončil lampionovým průvodem s ohňovou show. Vše se neslo v duchu strašení, hlavně starých českých, a proto původních pohádek a strašidel.

Děti se vyřádily

„Naše pohádky jsou plné děsivých scén a my jsme se jimi nechali inspirovat. Na stanovišti U Červené Karkulky děti plnily vlkovi břicho kamením, u Perníkové chaloupky pak řezaly prstíčky, aby zjistily, zda je Jeníček s Mařenkou dostatečně vykrmen,“ uvedla mluvčí děčínské zoo Alena Houšková.

Novinkou letošního ročníku byla možnost projít strašidelným domem. V soutěži o NEJ dýni, do které návštěvníci přihlásili více než 120 výtvorů, vyhrála Adélka Kuchařová.

Rok nekončí, přijdou ještě  čerti

Další velkou akci chystá děčínská zoo již na 3. prosince, kdy se na Pastýřské stěně usídlí čerti.

Reklama

Výběr článků

Načítám