Hlavní obsah

Stovky lidí slavily Den dětí s Městským kulturním střediskem v Habartově

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již od samého rána panoval v areálu někdejšího fotbalového hřiště čilý ruch. Pohybovali se zde totiž pracovníci technických služeb, aby připravili potřebné zázemí pro akci, kterou dětem k jejich svátku přichystali pracovníci MKS Habartov.

Foto: Aleš Plevka

Zájemci mohli obdivovat tolik užitečnou techniku

Článek

Po několikaleté odmlce se tak 1. června opět konala velká zábavná akce pod širým nebem, kde alfou a omegou úspěchu je samozřejmě počasí. A to tentokráte organizátorům naštěstí přálo, a tak od půl čtvrté až do osmé hodiny večerní, na kdy byl plánován konec celé akce, byla plocha hřiště zaplněna mnoha sty návštěvníků.

Těm dospělým bylo převážně určeno posezení s občerstvením, na děti pak čekala pestrá nabídka nejrůznějších aktivit. Hlavním tahákem však letos byla přítomnost nejrůznějších složek integrovaného záchranného systému. Proto se také co chvíli éterem rozléhal zvuk sirén, které opakovaně spouštěli ti, kteří s velkým zájmem obdivovali tuto tak užitečnou a potřebnou techniku. 

Na ploše nechyběla vozidla např. záchranné služby, policie, vězeňské služby, celní správy, hasičů či báňských záchranářů. Milovníci historie pak určitě také nenechali bez povšimnutí i několik historických vojenských vozidel, se kterými dorazili členové Military Car Clubu Sokolov, kteří později trpělivě organizovali i krátké vyjížďky, o které byl tradičně obrovský zájem.

Komu nic neříkala technika a speciální výstroj záchranářských a ozbrojených složek, mohl se věnovat obvyklým dětským radovánkám. Pro děti bylo k mání několik her a soutěží, díky nimž se jim kapsy brzy zaplnily sladkostmi. Nechyběly kupříkladu ani nafukovací skluzavka či skákací hrad. Poprvé bylo v Habartově možné navštívit Dům hrůzy, a tak není divu, že se před ním neustále vytvářela dlouhá fronta. A přestože dnes odrostlejší děti rády holdují sledování hororů, mnozí z těch, kteří vycházeli z domu, byli poněkud pobledlejší a ve tváři se jim zračil rozpačitý výraz.

Ten mohli však snadno a účinně zamaskovat hned o několik metrů dále, neboť tam se činila zručná výtvarnice, která během několika minut vykouzlila na dětských obličejích pestrobarevné vzory. Úsměv na tváře dětí pomáhal vrátit i přítomný klaun, který jim pro potěšení na přání stvořil zvířátko z nafukovacích balonků.

Celý program obohatilo i několik vystoupení a ukázek. Asi nejvíce diváků přilákala ukázka práce vězeňské služby. Nejprve nám psovodi předvedli poslušnost a dovednosti svých čtyřnohých spolupracovníků a následně na plochu nastoupil oddíl těžkooděnců, který si hravě poradil s několika agresivními útočníky. Zaslouženou pozornost vzbudilo i vystoupení trojice chlapců ze Sokolova, kteří předvedli své akrobatické umění, jež využívají při moderní zábavě nazývané parkur. Návštěvníci se pobavili i při několika tanečních vystoupeních a užili si i muziku v podání sokolovské skupiny H2O.

Asi v polovině akce došlo i na malou tombolu. Ředitelka MKS Habartov, paní Petra Šístková vylosovala několik šťastlivců, kteří obdrželi volné vstupenky do populárního sokolovského centra Fantazie, kde tak na ně někdy v budoucnu čeká další porce skvělé zábavy.

Na závěr mohu s klidným svědomím napsat, že oslava Dne dětí proběhla v Habartově na výbornou a děti v pátek prožily pár nevšedních hodin, díky nimž si odnesly několik prima zážitků.

Reklama

Výběr článků

Načítám