Hlavní obsah

Stezka řeky Vltavy nezahálí, i v zimě nabízí celou škálu aktivit. V řece si třeba zaplavou otužilci

Novinky, Petr Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stezka řeky Vltavy funguje celoročně, bez ohledu na roční období a počasí. Projekt, který podporuje zájem o turistiku a aktivity na populárních místech v jižních Čechách, nabízí i v současnosti celou škálu akcí pro veřejnost.

Foto: Archiv

Otužilci ve Vltavě - 1. rocnik 2014.

Článek

Návštěvníci i obyvatelé Českých Budějovic si mohou například naplánovat letošní silvestrovskou procházku na odpoledne k Lannově loděnici, kde se uskuteční čtvrtý ročník setkání otužilců.

Město Hluboká nad Vltavou letos připravilo obsáhlý projekt Andělská Hluboká 2017. „Dotýká se výrazně nejen centra, kde se o víkendech scházejí lidé při různých příležitostech. Patří sem i akce v Alšově galerii na místním zámku nebo zdejší vánočně rozsvícená zoo. Tu si při stejné akci před rokem po večerech prohlédlo 18 500 návštěvníků. Velký zájem proto v současnosti prodlouží termín rozsvícené zoo do 7. ledna příštího roku,“ uvedla manažerka projektu Stezka řeky Vltavy Michaela Jirásková.

V neděli 24. prosince se od 10 do 15 hodin uskuteční Štědrý den v zoo. Komentovaná krmení vyder, medvědů či poníků a dalších zvířat jsou velmi oblíbenou zábavou dětí. Stává se tradicí, že návštěvníci nosí pro zvířata krmení. Vánoční dobroty, ořechy, ovoce i zeleninu a také suché pečivo nosí nejčastěji.

Advent v Alšově galerii hlubockého zámku obsadil všechny čtyři adventní soboty. Poslední adventní sobotu 23. prosince bude v Zámecké jízdárně živý betlém a připravený je přílet anděla. K vidění jsou připravené velké loutky. Začátek bude v 11.30 hodin. Od 13.30 a v 15.30 hodin bude mít svůj vánoční koncert sbor Záviš. Případné doplnění či změny programu uvádí web www.ajg.cz.

V sobotu 16. prosince projde před 17. hodinou v rámci Andělské Hluboké Masarykovou ulicí od mateřské školy ke kostelu průvod malých andělů. Od 18.30 hodin začne promítání filmu Anděl Páně 2. „Na 23. prosince je v případě příznivého počasí připravováno překvapení pro všechny návštěvníky," konstatovala Lucie Jozová z Městského úřadu Hluboká nad Vltavou.

Plovoucí kavárna i silvestrovské potápění

České Budějovice jsou městem adventu, náměstí Přemysla Otakara II. je v tomto období plné lidí. Možnost zajít na punč či dobrou kávu se však nabízí i na jiných místech ve městě. Na Slepém rameni Malše v Českých Budějovicích je nedávno otevřený hausbót s plovoucí kavárnou Vlnna. 

Čtvrtý ročník setkání otužilců je připravený naproti Kavárně Lanna, ve stejnojmenné loděnici na levém břehu Vltavy kousek od Dlouhého mostu. Uskuteční se na Silvestra, tedy poslední den v roce. Od 13.30 hodin bude otevřena brána borců. Od 14 hodin začne plavání ve vodách studené Vltavy.

„Zájem o silvestrovské plavání ve Vltavě roste. Při prvním ročníku bylo kolem desítky otužilců. Loni už jich přišlo 42. Podobně i letos čekáme nový rekord v účasti,“ doplnila Jirásková s tím, že i další program 4. ročníku silvestrovského Lannova ponoru pro otužilce. „Pro každého účastníka ponoru bude připravena malá pozornost a občerstvení od Kavárny Lanna,“ dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám