Hlavní obsah

Stezka a cyklostezka z Koblova na Landek je uzavřena

Novinky, Josef Zajíc

Dlouhodobé deště v tomto týdnu způsobily pohyb skalního masivu Landeku v úseku mezi Hornickým muzeem a trolejbusovým obratištěm v Koblově. Cyklostezka je uzavřena.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 5.5.2017 Uzavření stezky a cyklostezky z Koblova na Landek. Ve výřezu foto: MMO

Článek

Oblíbenou cyklistickou a turistickou stezku poškodily padající balvany, rozbily její svršek a kameny navalily na povrch, přičemž se posunula i ochranná svodidla.

Z bezpečnostních důvodů je nucen Magistrát města Ostravy do doby posouzení geology zakázat vjezd cyklistům a vstup chodcům do celého zmíněného úseku na území Petřkovic a Koblova. Úsek je opatřen zábranami a páskami. Z důvodů možného zranění do něj není možné vstupovat.

Na vjezd z Petřkovic a Koblova budou provizorně přeškrtnuty cyklistické směrovky oranžovými páskami. Po nezbytně nutnou dobu budou tedy cyklisté a pěší nuceni používat jiné vhodné trasy. Co nejrychleji bude zpracován projekt dopravního značení uzavírky celého úseku a bude odsouhlasen policií.

„Magistrát města Ostravy je připraven v závislosti na výsledku geologického posouzení provést nezbytně nutné kroky směřující ke zprovoznění úseku. A to ve chvíli, kdy klimatické podmínky dovolí otevření cyklostezky. Děkujeme za pochopení,” informoval Petr Havránek, zastupující tiskový mluvčí ostravského magistrátu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám