Hlavní obsah

Štěpánská koleda v Novém Sedle

Novinky, Josef Sekyra

Koleda na sv. Štěpána je stará křesťanská tradice, která v posledních hektických letech pomalu upadá. Změnit tuto situaci se pokusila Základní škola v Novém Sedle pod vedením svých učitelek a přátel školy.

Foto: Josef Sekyra
Článek

Celá akce se konala v místním kostele Nanebevstoupení Páně za přítomnosti pana faráře a divácké podpory rodičů a zájemců o koledu a kulturní dění ve městě.

Žáci základní školy pod vedením Mgr. Lenky Žiškové, Mgr. Lenky Dvořákové a Mgr. Hany Smržové zazpívali směs známých koled, které si mohli příchozí zazpívat společně s nimi. Hudebním doprovodem a zpěvem populárního mixu vánočních koled okořenili dopolední program také hosté z Nové Role a absolventka školy Silvia Šuchová. Závěr programu patřil společnému zpívání koled, jejichž texty mohli příchozí najít v připraveném tištěném programu.

Štěpánská koleda se v Novém Sedle povedla a doufáme, že se z ní stane každoroční tradice, která kulturně dokreslí vánoční čas a připomene evropské tradice.

Všem účinkujícím a organizátorům je třeba poděkovat za volný čas, který přípravě a účinkování věnovali, neboť bez kulturních lidí by se vánoce staly komerčním svátkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám