Hlavní obsah

Štěpánov vyhlásil veřejnou sbírku na plicní ventilátor pro Fakultní nemocnici Olomouc

Novinky, Stanislav Petřík

V dnešní pohnuté době se lidé snaží pomoci pacientům s koronavirem, jak jen to jde. Vedení obce Štěpánov na Olomoucku se proto rozhodlo vyhlásit veřejnou sbírku na pořízení plicního ventilátoru a dalších ochranných pomůcek, které pomohou v boji proti zákeřnému koronaviru.

Foto: Obec Štěpánov

Plakát k veřejné sbírce obce Štěpánov

Článek

Za nápadem vytvoření této finanční sbírky stojí vedení obce v čele se starostou Jiřím Šindlerem (ANO).

„Onemocnění COVID-19 zasáhlo regiony Litovelska, Uničovska a Olomoucka nebývalou silou. Proto jsme se rozhodli, že vedle všudypřítomné medializace roušek je nejvyšší čas myslet na dny následující. Odborníci očekávají nárůst nemocných. Lékaři, odborná péče a vybavenost nemocnic bude prioritní,” uvedl starosta na svém facebookovém profilu.

Sbírka probíhá celý duben, vybrané peníze poslouží jak na nákup plicního ventilátoru, tak i na další výlohy Fakultní nemocnice Olomouc. Její vedení za tento dobrý čin již všem Štěpánovákům poděkovalo prostřednictvím svého ředitele MUDr. Romana Havlíka, PhD.

„Aktuálně má nemocnice kapacitu více než třicet pacientů na ventilovaných lůžkách, kterou lze operativně zvýšit. Byť tedy v této chvíli netrpíme v této oblasti nedostatkem, za štěpánovskou aktivitu a projev sounáležitosti srdečně děkujeme,“ dodal Havlík.

Přispět můžete i vy

V dnešní těžké době je každá koruna cenná, a proto můžete i vy přispět na dobrou věc. Transparentní účet je zřízen u Sberbank a jeho číslo je: 4211327052/6800. Pokud se pro tento krok rozhodnete, nebojte se ke svému daru připsat krátký vzkaz, vedení obce to zcela jistě ocení.

Pro další informace, jako je například aktuální zůstatek na účtu, stačí navštívit web obce http://www.stepanov.cz/.

Reklama

Výběr článků

Načítám