Hlavní obsah

Starosta Kolince otevřel nové koupaliště skokem do vody

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Kolinci na Klatovsku byl otevřen nový sportovní areál, jehož součástí jsou kromě jiného tři bazény, lezecká stěna či hřiště na petang.

Foto: Jan Kaše

Starosta ve slušivých plavkách otevřel nové koupaliště

Článek

Sobota 5. července se stala významným dnem pro městys Kolinec. Byl zde slavnostně otevřen nový sportovní areál, za který by se nemusela stydět ani větší města.

Rozsáhlou rekonstrukcí starého koupaliště došlo k vytvoření příjemného prostředí nejen pro relaxaci a odpočinek,  ale také pro aktivní sportovní vyžití. Dva bazény, brouzdaliště, lezecká stěna, hřiště pro petang, nové toalety a převlékárny – to vše je součástí koupaliště, které je propojeno na fotbalové hřiště, tenisové kurty a další sportoviště.

Starosta Kolince Pavel Princ při slavnostní otevření uvedl, že staré koupaliště bylo již delší dobu ve špatném stavu. Tím, že netěsnilo, docházelo k obrovskému úniku vody. Okolní stromy navíc zastiňovaly vodní plochu, která se pak špatně prohřívala. Obec tak stála před rozhodnutím, zda jej uzavřít nebo provést rozsáhlou rekonstrukci. Nakonec zvítězila druhá varianta, která stála 17 600 000 Kč. Na projekt se ale podařilo získat dotaci ve výši 16 100 000 Kč.

Starosta maďarské partnerské obce Tapioszentmarton Janos Tóth celý projekt ocenil a zdůraznil, že je důležité, aby taková sportoviště vznikala, a to především kvůli mládeži.

Vyvrcholení slavnostního odpoledne proběhlo netradičně. Po vystoupení místního pěveckého sboru Kos a přestřižení pásky si starosta svlékl společenský oděv, pod nímž se ukrývaly dobové koupací šaty. A jak jinak pokřtít nový bazén, než skokem a plaváním. Postupně se k němu přidalo několik dalších lidí, za což si všichni vysloužili velký potlesk.

Nezbývá, než Kolinci popřát, aby nové koupaliště a celý sportovní areál dlouho a bez problémů sloužil návštěvníkům.

Reklama

Výběr článků

Načítám