Hlavní obsah

Starosta Černošína je hrdý na malé tanečnice

Novinky, Martina Sihelská

První ročník postupové taneční soutěže Czech Dance Tour 2017 se konal v sobotu 18. března v hale plzeňské Lokomotivy na Slovanech. Do soutěže se přihlásila taneční tělesa z celého Karlovarského a Plzeňského kraje.

Foto: Martina Sihelská

První ročník postupové taneční soutěže CZECH DANCE TOUR 2017 se konal v sobotu 18. března v hale plzeňské Lokomotivy na Slovanech.

Článek

Více o soutěži řekla manažerka Hana Čermáková. „Původně se takové soutěže konaly na jednom místě, šlo o pohárové soutěže v Praze. Nyní jsme se rozhodli jezdit za tanečníky do jejich regionů, takže od března do května s naší soutěží navštívíme osm českých a moravských míst, nejbližší akce bude další víkend v Jindřichově Hradci, poté ve Spořicích,“ vysvětlila Čermáková.

Plzeňská hala byla plná jak tanečníků, tak diváků. „Měli jsme čtyři kategorie, celkem jsme viděli 39 choreografií, při čemž některé skupiny vystoupily i víckrát. Celkem zde bylo 482 tanečníků a 554 diváků. Akci moderoval Martin Hladík, porota byla pětičlenná a rozhodně neměla lehký úkol. Plzeň tak byla startovacím místem, maskotem soutěže je tygr. V každé kategorii jsme odměnili první tři místa tak, že každý tanečník dostal svou medaili, ne tedy družstvo, ale i každý jednotlivec. Cílem akce je roztančit Česko, protože tanec je smysluplná činnost v každém věku a přináší radost,“ dodala s úsměvem manažerka soutěže Hana Čermáková.

I tachovský region měl v soutěži svého favorita, tím byla dětská skupina 11 Stars z Černošína pod vedením Veroniky Merglové. Děvčata vystoupila se dvěma choreografiemi.

„V naší disciplíně freestyle se tanečnice uvedly skvěle. Vůbec jsme nedoufaly v nějaké umístění, o to větší pak byla radost ze třetího a osmého místa. Pro nás to byla velká zkušenost a zážitek a nakoplo nás to dále. S vítěznou choreografií určitě vystoupíme ještě na pouťové zábavě v Černošíně 22. dubna,“ uvedla vedoucí tanečního kroužku 11 Stars Veronika Merglová.

„Chtěla bych touto cestou moc poděkovat všem, co nám věřili a podpořili nás. Tělovýchovné jednotě Sokol, městu Černošínu, rodičům tanečnic a já i svému tátovi Davidu Merglovi, protože i díky jeho nápadům vznikla tak skvělá choreografie. Maminka Nina Čepičková nám zase ušila taneční kostýmy. Všichni jsou skvělí a my moc děkujeme,“ vzkázala za celý tým Veronika.

Starosta Černošína Miroslav Plincelner je právem na malé taneční hvězdy hrdý. „Když jsem ty holky viděl tancovat, říkal jsme si, mají na víc, jsou šikovné, a když řekly, že jedou na soutěž, věřil jsem od začátku, že uspějí. Mají výbornou vedoucí, často trénují a je pak radost vidět, že jejich úsilí je korunováno úspěchem. Já sám jsem rád, že v našem městě máme takové tahouny, co obětují čas podobným aktivitám. Město je rádo podpoří,“ uvedl Plincelner.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám