Hlavní obsah

Starosta Bíliny ocenil strážníka za záchranu života

Novinky, František Krejčí

Starosta Bíliny Josef Horáček předal strážníkovi Městské policie v Bílině Davidu Ferencovi finanční šek, kterým ocenil jeho významnou zásluhu při záchraně života muže, který se v polovině května téměř utopil v řece Bílině.

Foto: František Krejčí

Starosta Bíliny Josef Horáček a strážník David Ferenc

Článek

Dramatická záchrana života se odehrála 14. května, kdy hlídka strážníků MP Bílina byla přivolána k případu muže, který v blízkosti řeky Bíliny zkolaboval a poté spadl ze srázu do koryta řeky.

Strážník Ferenc za pomoci svých kolegů a občanů, kteří se před příjezdem hlídky pokoušeli muže oživit, vynesl postiženého na břeh a ihned začal s resuscitací. Vzhledem k tomu, že muž již delší dobu neměl srdeční činnost, hodlali strážníci použít mobilní defibrilátor, který bílinská městská policie před časem zakoupila. K jeho použití však již nedošlo, neboť resuscitace strážníka Ference byla úspěšná a postiženému byla obnovena srdeční činnost.

Podle skromného vyjádření strážníka David Ference by se obdobným způsobem prý zachoval každý. Vedení bílinské městské policie v čele se starostou Josefem Horáčkem se však přes jeho skromnost rozhodlo tento příkladný čin ocenit. Strážník Ferenc za záchranu lidského života obdržel z rukou starosty šek se sympatickou finanční částkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám