Hlavní obsah

Staré Hrady lákají na Valentýnskou čokoládu i dárky skřítka Grátisky

Novinky, Ivana Kvasnicová

Pohádkový hrad a zámek Staré Hrady u Jičína zve v sobotu a neděli na Valentýnský čokoládový víkend s Valentýnskou čokoládou, horkou Valentýnskou mandlovou medovinou a dárky od skřítka Grátisky.

Foto: Staré Hrady

Skřítek Grátiska

Článek

Pohádkový hrad a zámek Staré hrady lze navštívit po celý rok. O jarních prázdninách každý týden od středy do neděle nabízí Dračí čarodějné pohádkové prohlídky.

Valentýnský čokoládový víkend

Pravou pohádkovou atmosféru Hradu a zámku Staré hrady všemi smysly ochutnáte již v sobotu 13. a neděli 14. února od 10 do 17 hodin. Prohlídkami bude provázet princezna Laskonka nebo čarodějnice Valentýna.

Prohlídkové okruhy

Otevřeny jsou prohlídkové okruhy: Hrad a zámek s Dračí královskou komnatou, kde se zabydlelo na třicet druhů draků a dráčků spolu s Dračí královskou rodinou. V hradních prostorách vystavené exponáty představují život za Františka Josefa I. V zámeckém pohádkovém sklepení navštívíte palác plný skřítků, lesní a ledové království, čertovskou školu a Pekelnou direkci, potkáte se s tříhlavým drakem Třífrňákem a uvidíte i Obří Smaragdové draky. 

V okruhu hradní pohádková půda přebývají čarodějnice a kouzlobabky různých kategorií. Ty mají na půdě prádelnu, mydlírnu, čarodějnou hospůdku i garderóbnu. Nově pak osídlili půdu i mocní čarodraci Mocjeďáci, kteří tu připravují své lektvary a elixíry. Některý z uvařených lektvarů budete mi možnost ochutnat právě nyní i vy.

Na závěr prohlídky na vás čeká horká Valentýnská mandlová medovina, pro děti speciální horká čokoláda, Valentýnská čokoláda a mnoho dalšího.

Skřítek Grátiska naděluje

Skřítek Grátiska připravil dárky pro všechny návštěvníky - rodinný poukaz zdarma na partnerské objekty: zámek Loučeň, ZOO Chleby, Mirákulum a letos poprvé i do Prachovských skal. (Grátisku dostane každá rodina při zakoupení vstupenky na libovolný prohlídkový okruh).

Zámek Loučeň nabízí prohlídku interiérů s knížetem, kněžnou, nebo Bílou paní, při které nahlédnete do života na Loučeni zhruba před 100 lety. V rozlehlém zámeckém parku pak najdete řadu labyrintů a bludišť.

Zoo Chleby, první nestátní zoologická zahrada v Čechách, chová přes 70 druhů zvířat od nejmenších včel, přes plazy a ptáky až po klokany, gepardy a velbloudy. V Zoo se nachází i několik kontaktních výběhů.

Zábavný park Mirákulum v Milovicích je vybavený mnoha atrakcemi, např. v něm najdete lanové centrum, trampolínu, obří houpačky, podzemní a venkovní bludiště, pískoviště a dřevěný hrad s tobogánem.

Přírodní rezervace Prachovské skály patří k nejznámějším oblastem České republiky. Toto pískovcové skalní město je jednou z nejstarších přírodních rezervací u nás.

Reklama

Výběr článků

Načítám