Hlavní obsah

Staré Hrady lákají na Svatomartinské čokoládobraní i ochutnávku vín 

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzimní slavnosti mladého vína z Moravy a Čech spojené se slavností horkých a studených čokolád mnoha druhů, chutí, barev a vůní pro děti připravil hrad a zámek Staré Hrady o víkendu 14. a 15. listopadu. Provázet je bude vinný a čokoládový jarmark i rytířské turnaje na počest svatého Martina.

Foto: Staré hrady
Článek

Oslavy spojené s otevíráním mladých vín pocházejí již z dob císaře Josefa II., kdy se na svátek svatého Martina, tedy 11. listopadu, začalo nalévat první víno nového ročníku z podzimní sklizně. Vínu se podle dne jeho oficiálního otevření říkalo víno svatomartinské. Tento den symbolizoval konec sklizně, završil zemědělský rok a oznámil začátek zimy. 

Podzimní slavnosti mladého vína spojené se slavností horkých a studených čokolád mnoha druhů, chutí, barev a vůní pro děti připravil také hrad a zámek Staré Hrady. 

„Akci Svatomartinské čokoládobraní jsme zvolili z toho důvodu, aby se výletem na Hrad a zámek Staré Hrady zabavila celá rodina - výlet pro děti i dospělé. Dospělí jistě ocení nabídku svatomartinských vín, ale i bohatý výběr klasických vín především od vynikajících moravských vinařů. Dětem i dospělým je určena nabídka kvalitní české čokolády jak v klasické podobě, tak i ve formě horké čokolády, ale i palačinek a různého pečiva s čokoládou, čokoládových pralinek atd., dále pak jarmark s tradičními výrobky, řemesly,” uvedla majitelka areálu a spisovatelka Petra Suková.

Prohlídka hradu a rytířské turnaje na počest sv. Martina

Svatomartinské čokoládobraní budou provázet velké rytířské turnaje na počest svatého Martina, vinný a čokoládový jarmark se vstupem volným i mnoho pohádkových překvapení při prohlídkách hradu.

„Návštěvníci budou mít na výběr ze tří prohlídkových okruhů - Hrad a zámek s Dračí královskou komnatou, Zámecké pohádkové sklepení a Hradní pohádková půda. Kromě této nabídky budou probíhat v časech od 12, 14 a 16 hodin Velké rytířské turnaje na počest sv. Martina. Na nádvoří bude též slavnostní pasování výherců Velké pohádkové soutěže na Ochránce starohradských pohádek,” dodala Petra Suková.  

Reklama

Výběr článků

Načítám